Kun yritys suuntaa uusille markkinoille, se tarvitsee osaamista kansainvälistymisen tueksi. Tekesin Team Finland Explorer -rahoituksen avulla yritys voi hankkia ulkopuolista asiantuntemusta valmistautuessaan uusille markkinoille menoon.

Tekesin Team Finland Explorer -rahoitus on tarkoitettu asiantuntijapalvelujen hankitaan. Niiden avulla yritys voi selvittää esimerkiksi toimimista kohdemarkkinoilla ja hankkia kansainvälistymissuunnitelman. Rahoitusta ei voi käyttää muuhun tarkoitukseen, kuten markkinointiin tai myyntiin.
Rahoituksen tavoitteena on auttaa yrityksiä laajentamaan asiakaskuntaansa. Yritykset voivat selvittää esimerkiksi sitä, miten heidän kannattaisi viedä olemassa olevaa tarjontaansa kansainvälisille markkinoille.
Yritykset voivat hankkia ostopalvelun parhaaksi katsomaltaan toimijalta. Tekes hyväksyy vain ostot ulkopuolisilta palvelun tarjoajilta, ei esimerkiksi yrityksen omia palkkakustannuksia tai matkakustannuksia.
Kuinka paljon rahoitusta voi saada
Tekes myöntää rahoitusta 50 prosenttia ostopalvelujen kustannuksista. Rahoitus on de minimis-ehtoista.
Myönnettävän rahoituksen alaraja on 4 000 euroa, jolloin ostopalvelun hinta on vähintään 8 000 euroa. Yritys voi saada de minimis -ehtoista rahoitusta enintään 200 000 euroa kolmen vuoden aikana. Yrityksen on itse huolehdittava, että sen de minimis -rahoituksen kiintiö ei ylity.
Rahoitusta voi hakea vuoden 2014 loppuun saakka.
(Lähde: Tekes)

Takaisin etusivulle >

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter