Suomalaisilla tuotantoteknologiayhtiöllä menee USA:ssa hyvin.

”USA:ssa käytössä olevat tuotantolinjat ovat todella vanhoja. Amerikkalaisten on pakko investoida pysyäkseen kilpailussa mukana. Siinä ei auta mikään.”, arvelee loimaalaisen Pemamekin myyntijohtaja Jukka Rantala.

USA:sta on tullut viime aikoina Pemamekille niin paljon kyselyitä, että yhtiö avaa USA:han myyntikonttorin lähiaikoina. Rantala ennakoi viennin USA:han kaksinkertaistuvan tänä vuonna kuuteen miljoonaan euroon.

Pemamekille sopivia projekteja lisää Yhdysvalloissa liuskekaasubuumi.

”Kaasua pitää kuljettaa ja varastoida ja se tuo meille tilauksia säiliöiden, proomujen ja junien valmistajilta. Meillä on heidän kanssaan paljon projekteja neuvottelujen alla.”

Suomalaiset tuotantoautomaatiota tekevät yritykset ovat kapean erikoisalueen osaajia, mutta Yhdysvalloissa niiden markkinat ovat suuret ja kasvavat voimakkaasti.

Sahoille laadutusjärjestelmiä toimittava FinScan voi myös moninkertaistaa vientinsä USA:han. Myös oululaisella Blatsman Roboticsille menee hyvin.

Venäjän markkinoiden epäsuotuisa kehitys on pannut monen suomalaisen yrityksen ahtaalle. Rupla on romahtanut ja pakotteet estävät viennin. Samalla Yhdysvaltojen voimakas talouskasvu ja suuret markkinat tarjoavat vaihtoehdon korvata menetetty myynti. Yrittäjäsanomat kehottaa yrityksiä laajentumaan Yhdysvaltoihin otsikollaan ” Mitä jos lähtisitkin länteen?”.

Lähteet: Kauppalehti 7.8.2014 ja Yrittäjäsanomat 21.8.2014

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter