Amerikan laajentumisen karikot ovat vältettävissä 11.9.2014

Vinkkejä laajentumiseen – Tiedä mitä et tiedä

Vaikka Suomi ja Yhdysvallat ovat molemmat länsimaisia sivistysvaltioita, eroja maiden yrityskulttuurien välillä on silti yllättävän paljon. Moni USA:n markkinoille mennyt suomalaisyrittäjä on oppinut nämä erot vasta kantapään kautta. Siksi kannattaa etukäteen perehtyä suurimpiin eroihin kuten

► Markkinat ovat laajat ja täytyy erikoistua. Ei voi myydä nurmikonleikkureita, vaan on myytävä nurmikonleikkureita golfkentille.

► Suomessa toimiva markkinointisuunnitelma ei toimi Yhdysvalloissa.

► Lakimiehiä käytetään aktiivisesti. Mitään ei kannata allekirjoittaa konsultoimatta juristia.

Lue lisää

Finnvera on hyvä kumppani kansainvälistyvälle, innovatiivisele kasvuyritykselle

Useasti suomalaisella PK-yrityksellä tuote on hyvässä kunnossa. Vastaavasti rahoitus on yhtä useasti heikko kohta. Otetaan lainaa niin kauan kuin omistajien vakuudet riittävät ja sitten yritetään kasvaa tulorahoituksella. Pääomasijoittajia vierastetaan, koska pelätään hallinnan menettämistä. Finnvera on oiva kumppani rahoittamaan kansainvälistymistä.

► Nyt on suotuisa aika hakea rahoitustukea, koska yritykset ovat varovaisia investoimaan, minkä johdosta Finnveralla on pula hyvistä hakemuksista.

Lue lisää

Paikkoja vielä vapaana uusimpaan lakiseminaariin

Suuren suosion saanut lakiwebinaarin sarja ”Juridiset haasteet Yhdysvaltojen markkinoille tulossa” alkaa syyskuun 24 päivä.

Sarjan ensimmäinen webinaari on nimeltään ”Kuinka valita sopiva yritysmuoto Yhdysvalloissa tehtävää liiketoimintaa varten?” Luennoitsijana toimii kuuluisa OTT Leonard A Goldman New Yorkista. Hän on auttanut yli 25 vuotta eri maista tulevia yrityksiä laajentumaan USA:n markkinoille

Lue lisää

Ota yhteyttä!

Simo J. Lahtinen, toimitusjohtaja
simo.lahtinen@capteeni.com
www.capteeni.com

Capteenin yhteystiedot Suomessa:
Capteeni Oy,
Tapulinkatu 33,
33400 Tampere
Puh. 0400 400 200

Yhteystiedot Yhdysvalloissa:
Capteeni LLC, Fairfield, Iowa
Tel +1 641.451.1906
Capteeni Regional Office, St. Louis, Missouri
Tel +1 213.700.0631

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter