Amerikkalaista konsultti- ja koulutusyhtiötä vetävä Marshall School of Businessin professori Ira Kalb kirjoitti helmikuussa Business Insider -julkaisussa Suomen loistavista tuotteista, lahjakkaista ihmisistä ja ujoudesta kertoa niistä muulle maailmalle. Nyt Ira Kalb on kirjoittanut Suomesta uuden pitkän jutun Business Insideriin otsikolla Suomen pitää alkaa mainostaa miten mahtava se on. Hän käy läpi Suomen yhtiöiden ja talouden tilannetta. Kalb toteaa yhden ongelman olevan se, ettei Suomella ole selvää brändi-identiteettiä. – Suomi ei ole kovin hyvin tunnettu rajojensa ulkopuolella – erityisesti USA:ssa, professori kirjoittaa.

Professori on opettanut Aalto-yliopistolla markkinointia. Hän kertoo Suomesta palattuaan tuttaviensa kyselleen, millaista siellä Ruotsissa, tai Norjassa, tai Tanskassa oli. – Jotkut suomalaiset kuittaavat tämän sanomalla “se johtuu vain siitä etteivät amerikkalaiset tiedä muusta maailmasta”. Vaikka se voi olla totta, on totta myös, että Amerikka edustaa yli 300 miljoonan ihmisen tärkeää kuluttajamarkkinaa. He voivat ostaa mitä Suomi myy, jos he tietävät että tuotteita on ja tehdään Suomessa. Markkinointiasiantuntija korostaa, että ihmiset ostavat vähemmän todennäköisesti tuotteen jonka taustasta heillä ei ole selkeää imagoa. – Suomen etuja tulisi aktiivisesti markkinoida. Se tarkoittaa, että niitä pitää korostaa otsikoissa eikä haudata viestinnän teksteihin, Ira Kalb kirjoittaa. – Auttaisi, jos suomalaiset oppisivat pääsemään ujoutensa yli eivätkä pelkäisi kertoa muille miten Suomi voi auttaa heitä. Ira Kalbin mukaan japanilaisia tuotteita pidettiin toisen maailmansodan jälkeen halpoina ja huonoina. Maa muutti asian. Professorin mukaan Suomelle sama olisi helpompaa. Hän ehdottaa Suomen hallitukselle isoa markkinointiprojektia “useiden nokioiden luomiseksi”. – Loistavat tuotteet ja lahjakkuus on jo olemassa, puuttuva ainesosa on vain maailmanluokan markkinointi, hän ihmettelee.

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter