Tavatessa puristetaan kättä reippaasti ja katsotaan suoraan silmiin. Amerikkalaiset eivät pidä heikosta tai liian pitkään kestävästä kädenpuristuksesta. Tervehtiminen suoritetaan seisaaltaan. Kättelemättä jättämistä pidetään hyvin epäkohteliaana.
Tervehdykset ovat tyyliltään epävirallisia kuten ”Hi”, ”How are you?” tai ”Hi there”. Esitetyt kysymykset ovat vain tervehdyksiä ja niihin vastataan lyhyesti ”Fine” tai ”Great” ilman mitään tarkoitusta tai kiinnostusta kuulla todellisia kuulumisia. Uusi tuttavasi kysyy usein myös tarkasti nimesi ja painaa sen mieleensä – ja arvostaa, jos sinä teet samoin.
Pois lähtiessä amerikkalaisella on tapana sanoa ”I’ll give you a call.”, ”Let’s get together sometime.” tai ”Let’s grab some lunch.”. Näitä lauseita ei kannata ottaa kirjaimellisesti, sillä ne ovat vain hyvästelyjä ilman mitään aikomusta soittaa myöhemmin tai mennä lounaalle.
Amerikassa arvostetaan hymyilemistä. Totista ilmettä voidaan pitää jopa epäkohteliaana. On kohteliasta pitää puhuessa 1-1,5 m etäisyys kanssakumppaniin.
Pohjois-amerikkalainen vuorovaikutus on suomalaisesta näkökulmasta katsoen hyvin avointa. Jalkojen tai käsivarsien ristiin laittamista pidetään epäkohteliaana, koska se on puolustava asento ja silloin viestitään, että henkilö ei ole tilanteessa täysillä mukana.

Varovasti saunaan
Amerikassa jotkut kokevat koskettamisen luontevana. Toisin kuin esim. Etelä-Euroopassa, useimmat eivät kuitenkaan hyväksy ollenkaan, että heitä otetaan kiinni olkapäästä tai käsivarresta keskustelun aikana.
Saunan kanssa kannattaa olla aika varovainen amerikkalaisten
kanssa. Useimmat amerikkalaiset eivät tunne oloaan luontevaksi alastomana muiden seurassa. Alastomana lauteille meno voi olla suorastaan painajainen, joten pukuhuoneeseen kannattaa varata uimahousut kaikille.
Eräs amerikkalainen liikemies kertoi ystävälleen liikematkastaan Suomessa: ”Työpäivän jälkeen mentiin miesporukalla pukuhuoneeseen ja kaikki alkoivat riisuuntua. Jaaha, ajattelin, että täällä maassa on tällaiset tavat ja olin varautunut siihen, että varmasti seuraavaksi tulee naisia. Mutta kaikki menivätkin kuumaan huoneeseen ja alkoivat heittää vettä kuumien kivien päälle. Melko omituista, mutta suomalaiset rakastavat tätä perinnettä ja kutsuvat sitä saunaksi.”

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter