USA:n vienti korvaa menetettyjä Venäjän markkinoita

Venäjän romahdettua Yhdysvaltojen valtavat markkinat tarjoavat yhä useammalle suomalaisyritykselle korvaavia liiketoimintamahdollisuuksia. Myytti USA:n markkinoiden vaikeudesta on murtunut jo monen suomalaisyrityksen käsissä. Yli 220 suomalaisyrityksellä on Yhdysvalloissa tytäryhtiö.

►Vuosia vahvassa talouskasvussa ollut Yhdysvallat nousi vuonna 2012 Suomen neljänneksi suurimmaksi vientimaaksi ja säilytti tilansa vuonna 2013. Venäjä putosi 2013 Saksan jälkeen kolmanneksi ja mikäli markkinat siellä vaikeutuvat, kuten nyt näyttää, USA voi ohittaa sen jo pian.

►Viennin arvo USA:an oli vuonna 2013 yhteensä 3,6 miljardia euroa, mikä oli 6,4 prosenttia Suomen kokonaisviennistä. Kauppa Yhdysvaltojen kanssa on perinteisesti ollut ylijäämäistä. Palveluiden vientikohteena Yhdysvallat on Ruotsin jälkeen toiseksi suurin markkina.

Lue lisää USA:n markkinoiden mahdollisuuksista

Loppuvuoden rynnistys myyntitavoitteisiin pääsemiseksi, ohjeita amerikkalaisittain

Keskustele tavoitteen saavuttamisen tärkeys myyntitiimin kanssa. Myyntiedustaja puurtaa päivittäisten rutiiniensa kanssa ja voi helposti hukata kokonaisuuden merkityksen. Vaikka viesti on kommunikoitu moneen kertaan, kannattaa se kertoa vielä kerran.

► Laita erikoishuomio avainkauppoihin ja myyntialueisiin. Tunnista jokaisen myyntiedustajan putkesta parhaat mahdollisuudet, joihin myynnin johto on käytettävissä 24/7.

► Älä anna kenenkään luovuttaa. Monet kokevat, että pitkä vuosi on takana ja joulu lähenee, että ei tässä enää voi mitään saavuttaa. Käyttäydy, kuin myyntiaikaa olisi vielä jäljellä 6 kuukautta.

Lue lisää myyntitavoitteiden saavuttamisesta

Kuinka palkkaat onnistuneesti myyntiedustajan Yhdysvalloissa

Rekrytointi Yhdysvalloissa on keskimääräistä haastavampaa siksi, että siellä lähes jokainen kandidaatti on ainakin hyvä ”myymään itsensä”. Siksi rekrytointi on tehtävä jopa huolellisemmin kuin muualla.

► Ensi vaiheessa palkkaustiimin on päästävä yksimielisyyteen palkkauksen kriteereistä. On sovittava a) tehtävään liittyvät suoritustason mittarit sekä menestymiseen vaikuttavat kriteerit ja b) mitä uudelta myyntiedustajalta odotetaan.

► Kun palkkaustiimi on päässyt yksimielisyyteen hakutavasta, on rakennettava ihannehakijan profiili. Tämä vaihe määrittää paljolti hakuprosessin onnistumisen.

Lue lisää myyntiedustajan rekrytoinnista

Ota yhteyttä!

Simo J. Lahtinen, toimitusjohtaja
simo.lahtinen@capteeni.com
www.capteeni.com

Capteenin yhteystiedot Suomessa:
Capteeni Oy,
Tapulinkatu 33,
33400 Tampere
Puh. 0400 400 200

Yhteystiedot Yhdysvalloissa:
Capteeni LLC, Fairfield, Iowa
Tel +1 641.451.1906
Capteeni Regional Office, St. Louis, Missouri
Tel +1 213.700.0631

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter