Unohda Piilaakso. Nykyinen teknologiaboomi on leviämässä Piilaaksoa paljon kauemmas. Vanhastaan tutut teknologiakeskukset kuten San Francisco, New York City ja Austin Teksasissa ovat saamassa kilpailijoita uusilta alueilta.

Omaha, Nebraska; Dallas, St Louis, Washington DC ja Miami vetävät puoleensa teknologian start up-yrityksiä yhä kiihtyvässä määrin. Osassa näistä kaupungeista on halvat elinkustannukset, joka vetää puoleensa uusia yrityksiä. Osassa kaupungeista sijaitsee suuria yrityksiä ja valtion virastoja, jotka tarvitsevat paljon taitavia ITC-osaajia.

Omaha, Nebraska
Kaupunki on kotipaikkana viidelle Fortune 500- yritykselle kuten Berkshire Hathaway, Conagra ja Union Pacific. Nämä ovat kaikki erittäin suuria yrityksiä, jotka tarvitsevat valtavan määrään teknologian huippuosaajia. Osittain näistä syistä Omaha arvioitiin parhaaksi kaupungiksi työskennellä teknologia-alalla.

Dallas, Texas
Dallas on suosittu kaupunki sekä teknologia-alan yrityksille että työntekijöille. Kaupunki on kotipaikka suurille yrityksille kuten Texas Instruments ja ATT. Samalla siitä on muodostunut vuoden 2008 laman jälkeen kiinnostava paikka alkaville yritykselle. Siellä on myyty yli 33 teknologia-alan yritystä vuoden 2012 jälkeen, mm pilvialan yritys SoftLayer joka myytiin kahdella miljardilla dollarilla vuonna 2013.

St. Louis, Missouri
St. Louis (STL) on kasvanut teknologia-alan start up puolella nopeasti, minkä todistavat pääomasijoittajien dollarit. Vuonna 2014 STL oli Yhdysvaltojen nopeimmin kasvava alue teknologia-alan start upeille. Lokakuusta 2013 – lokakuuhun 2014, STL:n teknologia start up-rahoitus nousi 1221% vuodessa. Vuoden 2014 aikana pääomasijoittajat sijoittivat n. 71,3m$ 21 sopimukseen.

Washington DC
USA:n pääkaupunki on yksi nopeimmin kasvavista markkinoista, kun puhutaan teknologia teollisuuden start upeista. Marraskuun 2013 – Lokakuu 2014 välillä tehtyjen teknologia sopimusten määrä kasvoi 65% aikaisempaan vuoteen nähden. Washingtonin huomattavimpiin aloittajiin kuuluvat mm. LivingSocial ja TrackMaven. Washington on myös USA:n yhdeksänneksi suurin teknologia-alan rahoituskaupunki 77 rahoitussopimuksellaan, arvoltaan 456m$, heinä-syyskuun aikana 2014. Washington on USA:n toiseksi suurin teknologia-alan työllistävä kaupunki.

Miami
Miamin rannat hehkuvat kuumuuttaan, mutta myös kaupungin teknologia-ala on kuumentunut viimeisten vuosien aikana. Miamissa on tehty parikymmentä teknologia-alan yritysostoa 2012 jälkeen, joista suurin, CO Internetin myynti Neustarille 109 miljoonalla. Vuonna 2014 Miamilaiset start up -yritykset keräsivät sijoituksia noin 50 m$.
Virtuaalisen todellisuuden start up Magic Leap, noin 50 kilometria Miamin pohjoispuolella keräsi yhden Yhdysvaltojen suurimmista rahoituskierroksista viime vuonna. Yritys keräsi noin 542m$ suurilta pääomasijoitusyrityksiltä kuten Andreessen Horowitz, Kleiner Perkins Caufield & Byers sekä Google Ventures.
“Yksi syy Miamin vahvaan kasvuun start up yritysten sektorilla on sen monikansallinen populaatio.”- toteaa Matt Haggman, Miami program director for the Knight Foundation. “Ideat ja ihmiset ympäri maapalloa tapaavat Miamissa. Miamissa ovat kaikki sellaiset elementit, mitä start up- yritykset tarvitsevat. Tulokset puhuvat puolestaan.”
Viimeisen kahden vuoden aikana, Knight Foundation on investoinut yli 90% Miamin start up sektorilla. Yksi alan tärkeimmistä tapahtumista, eMerge Americas, on säätiön tukema teknologia-alan konferenssi minkä tarkoituksena on tehdä Miamista yksi teknologia-alan keskittymistä sekä yhdistää alan johtajia ja sijoittajia Latinalaisen Amerikan suurten yritysjohtajien kanssa.

Lähde: CNBC

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter