Euro dollariin nähden alimmillaan yhteentoista vuoteen

Keskustelu euron heikkenemisestä alle yhden dollarin seuraavien kahdentoista kuukauden aikana kasvaa valuuttapiireissä Euroopan Keskuspankin potkaistua taloutta kasvuun.

► Euro laski alimmilleen 11 vuoteen perjantaina 23 tammikuuta 2015, pudoten alle 1.12$ ensimmäistä kertaa syyskuun 2003 jälkeen. Tämä oli seuraus Euroopan Keskuspankin päätöksestä pumpata 60 miljardia euroa (68mrd$) kuukaudessa euroalueelle. EKP pyrki toimenpiteen avulla vähentämään Kreikan vaalien vaikutusta markkinoiden säikähtämiseen.

Lue lisää euron arvon heikkenemisestä

USA:n Keskilännessä sijaitsevan St. Louisin suosio startup-kaupunkina lisääntyy

Maantieteellisesti Yhdysvaltojen sydämessä (Keskilänsi) sijaitseva St. Louis ei ainoastaan kilpaile USA:n muiden kaupunkien kanssa, vaan on jopa muita houkuttelevampi useasta syystä:

► Yrityselämän ja suuryritysten kasvava läsnäolo: St Louis on koti jo parillekymmenelle Fortune 1000-yritykselle. Joukkoon kuuluu muutamia Yhdysvaltojen suurimpia yksityisomistuksissa olevia yrityksiä, kuten Enterprise Rent-a-Car ja World Wide Technology.

► Elinkustannukset kaupungissa ovat kuitenkin tasolla, joka muualla Yhdysvalloissa on saatavilla vain selvästi pienemmissä kaupungeissa.

Lue lisää St. Louisin kasvusta

Lisensointi on hyvä tapa kansainvälistyä pienellä pääomalla

Yhä useampi yritys suojaa patentoimalla keksintöjään. Patentin lisäksi muita aineettomia oikeuksia ovat tavaramerkki ja salainen tekninen osaaminen. Yritys voi valita kansainvälistymisen strategiaksi lisensioinnin. Lisenssi tarkoittaa käyttölupaa, jonka vastikkeeksi lisenssinsaaja maksaa rojalteja lisenssinmyöntäjälle. Näin myymällä yhden kerran lisenssin, yrittäjä saa itselleen kasvavaa tuloa jopa 20 vuoden ajaksi.

► Lisensointi sopii hyvin PK-yrityksille tai keksijöille, koska sen vaatima pääoma on suhteellisen pieni verrattuna perinteiseen vientiin tai oman myyntiyrityksen perustamiseen. Capteenin lisensointipalvelun tiimillä on 27 vuoden kokemus lisensointiliiketoiminnan käynnistämisessä sekä johtamisessa Yhdysvalloissa, ja yli 100 lisensioitua keksintöä yli 50 eri maahan.

► Capteeni auttaa lisenssinsaajan hakemisessa, rahoituksessa, lisenssisopimuksen laadinnassa, lisenssineuvotteluissa, lisenssinsaajan koulutuksessa, lisenssinsaajien johtamisessa sekä missä tahansa lisensointiin liittyvässä ongelmassa tai mahdollisuudessa. Mikäli haluat lisensoida patenttisi Yhdysvaltoihin, niin ota yhteyttä simo.lahtinen@capteeni.com tai +1 641 451 1906.

Lue lisää Capteenin palveluista

Ota yhteyttä!

Simo J. Lahtinen, toimitusjohtaja
simo.lahtinen@capteeni.com
www.capteeni.com

Capteenin yhteystiedot Suomessa:
Capteeni Oy,
Tapulinkatu 33,
33400 Tampere
Puh. 0400 400 200

Yhteystiedot Yhdysvalloissa:
Capteeni LLC, Fairfield, Iowa
Tel +1 641.451.1906
Capteeni Regional Office, St. Louis, Missouri
Tel +1 213.700.0631

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter