Keskilännessä sijaitsevan St. Louisin suosio startup–kaupunkina lisääntyy
Maantieteellisesti Yhdysvaltojen sydämessä (Keskilänsi) sijaitseva St. Louis ei ainoastaan kilpaile USA:n muiden kohteiden kanssa, vaan on jopa muita kaupunkeja houkuttelevampi useasta syystä:

 • Yrityselämän ja suuryritysten kasvava läsnäolo: St Louis on koti jo parillekymmenelle Fortune 1000-yritykselle. Joukkoon kuuluu muutamia Yhdysvaltojen suurimpia yksityisomistuksissa olevia yrityksiä, kuten Enterprise Rent-a-Car ja World Wide Technology.
 • Elinkustannukset kaupungissa ovat kuitenkin tasolla, joka muualla Yhdysvalloissa on saatavilla vain selvästi pienemmissä kaupungeissa.
 • Kaupunki on Yhdysvaltain yhdeksänneksitoista suurin metropoli.
 • Alue tarjoaa erinomaisen elämänlaadun, edulliset hinnat, hyvän sijainnin USA:n keskellä, taitavan, hyvin koulutettua työvoimaa sekä liiketoiminta-ystävällisen ympäristön.
 • Alueen talous ei nojaa yhteen yksittäiseen vahvuuteen, vaan on laajasti jakautunut useammalle sektorille. Tämä tekee taloudesta kokonaisuudessaan varsin vakaan.
 • Alueen liiketoimintailmasto on otollinen jatkuvaan kasvuun ja useat alueen yritysjohtajat ovat rohkeasti suunnanneet innovatiivisille ja uusille teollisuudenaloille. Ainakin seuraavilla alueilla St Louisin alueella on jo kansainvälisesti tunnustettuja yrityksiä:
  • Rahoitus- ja informaatiopalvelut
  • Biotieteet
  • Logistiikka
  • Terveystieteet ja -palvelut
  • Maatalous
  • Rahoitusteknologia

St. Louisin alueella on myös vahvoja pienten ja keskisuurten yritysten keskittymiä. Koska alueelle on viime aikoina tullut paljon startup-yrityksiä ja pääomasijoituksia teknologiayrityksiin on 2000-luvulla tehty yli miljardilla dollarilla, voidaan St. Louisin sanoa jo vakiinnuttaneen paikkansa Keskilännen innovaatiokeskuksena.

National Business Incubator Associationin mukaan St. Louis on myös koti USA:n nopeimmiten kasvavalle yrityshautomolle. Kaksi vuotta perustamisensa jälkeen, alueellinen Entrepreneur Exchange on kasvanut yli 68 yrityksen yhteisöksi St. Louisin keskustassa.

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter