Fedin pääjohtaja antoi suotuisan analyysin USA:n talouden tilasta

Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen tarjosi toiveita herättävän arvion Yhdysvaltojen taloustilanteesta tapaamisessaan Senaatin Demokraattien kanssa, vaikka kokouksessa otettiin huomioon myös ulkomailta tulevat riskitekijät.

► Länsi-Virginian senaattori Joe Manchin kertoi Wall Street Journalin haastattelussa käyneensä Yellenin kanssa yksityisellä lounaalla. Manchin kertoo Yellenin sanoneen. ”Asiat ovat hyvin Yhdysvaltojen taloudessa.”

Lue lisää USA:n talouden tilasta

Kymmenen osaketta, jotka olisit halunnut omistaa tammikuussa

Sijoittajilla on täysi oikeus pettyä tammikuun tuloksiin, mutta koviin tuloksiin olisi ollut mahdollisuuksia. Tammikuun suoriutujiin kuuluivat Newmont Mining (NEM), Netflix (NFLX) ja saksalainen audiovalmistaja Harman International (HAR).

► Kullan ja hopean kaivuuyhtiö Newmont osui kirjaimellisesti kultasuoneen tammikuussa 33% kuukausikasvullaan. Kullan hinta hyppäsi SPDR Gold Sharesin mittauksen mukaan 8% ja herätti heti sijoittajien kiinnostuksen.

Lue lisää osakkeiden hintakehityksestä

Patentti ilman kaupallistamista on arvoton

Patentin kuvaama keksintö on ratkaisu ongelmaan. Keksijän kannattaa huolellisesti miettiä, mitä ongelmaa hän on ratkaisemassa. Patentin kuvaus kannattaa tehdä kokeneen patenttiasiamiehen kanssa. Asiantuntijan käyttö maksaa hieman, mutta jos patentti onnistutaan kaupallistamaan, niin silloin kilpailijat usein yrittävät kopioida tai kiertää patentin tekstin. Tällöin saattaa yksi sana merkitä kirjaimellisesti miljoonia.

► Kun patentin teksti alkaa selkiintymään, kannattaa tehdä ennakkotutkimus, missä selvitään, onko kyseessä oleva keksintö jo patentoitu. Patentti myönnetään kolmen kriteerin perusteella; 1) uutuus, 2) keksinnöllisyys sekä 3) valmistettavuus teollisesti. Ennakkotutkimus kannattaa tehdä kokeneen, hyvämaineisen suomalaisen patenttitoimiston kanssa.

► Capteenin lisensointipalvelu auttaa sinua toteuttamaan patentin kaupallistamisen Yhdysvalloissa. Laita minulle sähköposti tai soita +1 641 451 1906.

Lue lisää Capteenin palveluista

Ota yhteyttä!

Simo J. Lahtinen, toimitusjohtaja
simo.lahtinen@capteeni.com
www.capteeni.com

Capteenin yhteystiedot Suomessa:
Capteeni Oy,
Tapulinkatu 33,
33400 Tampere
Puh. 0400 400 200

Yhteystiedot Yhdysvalloissa:
Capteeni LLC, Fairfield, Iowa
Tel +1 641.451.1906
Capteeni Regional Office, St. Louis, Missouri
Tel +1 213.700.0631

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter