Yhdysvaltain kulttuurin keskeisiä tekijöitä on amerikkalainen unelma. Uskomus, että jokainen yksilö voi rikastua kovalla työllä, on levinnyt laajalle. Näin on luotu pohja sekä korkealle työmoraalille että tuloksiin perustuvalle järjestelmälle.

Amerikkalaisen unelman seurauksena yhdysvaltalaiset tekevät pitkää päivää ja paljon ylitöitä. Vastaavasti johdon ja alaisten välinen ero on selkeä. Vahvan työmoraalin lisäksi Amerikkalainen liiketoimintakulttuuri kannustaa aloitteellisuutta ja tavoitteisiin pääsemistä.

Yksilösuorituksissa arvostetaan henkilökohtaista pätevyyttä, ammattimaisuutta ja vastuun kantamista. Nämä arvot ovat johtaneet yrityskulttuuriin, missä esimieheltä kysytään neuvoa vain äärimmäisessä tarpeessa. Työ on tehtävä itsenäisesti.

Yhdysvaltain liiketoimintakulttuurin yksi ominaispiirteistä on etunimien käyttö ja vähäinen painotus asemalle ja käyntikortille. Amerikkalainen saattaa tunkea japanilaisen huolellisesti antaman käyntikortin takataskuunsa lukematta sitä. Tämä käytös ei ole kuitenkaan amerikkalaisen mielestä yhtään epäkunnioittavaa. Etunimien käyttö ja rento seurustelutyyli on hyvin tavanomaista. Hiljaisuus koetaan kiusalliseksi ja välillä jopa epäkohteliaaksi.

Lähde: TC World

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter