Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan mukaan Yhdysvaltain merkitys Suomen viennille on jatkuvassa kasvussa.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka(kok.) matkusti Yhdysvaltoihin edistämään suomalaisten cleantech-yritysten vientiä
Los Angelesiin ja Palo Altoon maaliskuussa. Tämä alue mahdollisesti maailman merkittävin puhtaan energian, rahoituksen ja tutkimuksen keskittymä
– Ei ole sattumaa, että teen merkittävän vienninedistämismatkan juuri Yhdysvaltoihin. Maailman suurimpana taloutena Yhdysvaltain merkitys Suomen viennille on jatkuvassa kasvussa, ja moni suomalainen toimija onkin investoinut maahan – jopa 9,6 miljardin euron arvosta, Toivakka toteaa.
Kalifornian talous kasvaa Yhdysvaltain keskiarvoa nopeammin ja seuraavien viiden vuoden aikana Kaliforniassa suunnitellaan käytettävän jopa 120 miljardia dollaria puhtaan teknologian toimialalle. Suomea ja Kalifornian toimijoita yhdistävät puhtaiden teknologioiden liiketoimintaa tukeva politiikka kaikilla tasoilla, huipputeknologioiden keskittymät, vihreästi ajatteleva väestö sekä innovatiivisuus.
– Tämä avaa uusia vienti- ja yhteistyömahdollisuuksia suomalaiselle osaamiselle erityisesti puhtaan energian tuotantoon sekä sähköiseen liikenteeseen liittyvissä hankkeissa, Toivakka kertoo.
Kalifornian pyrkimys investoida puhtaan teknologian ratkaisuihin tuli esiin esim. Los Angeles County Metropolitan Transportation Authorityn (METRO) pääjohtajan tapaamisessa. Liikenneoperaattorille on arkea tehdä bisnestä ulkomaisten firmojen kanssa ja he kannustivat suomalaisia osallistumaan tarjouskilpailuihin. USA:n kolmanneksi suurin liikennevirasto METRO työllistää yli 9000 henkeä ja sen vuosittainen budjetti on 4,3 miljardia dollaria.

Lähteet: Suomen pääkonsulaatin verkkosivut ja Verkkouutiset

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter