Äärimmilleen erikoistumalla pärjää Amerikassa. Hyvä esimerkki on voimakkaasti kasvava design-kuntoiluvaatteiden markkinat, joita muutama vuosi sitten ei ollut edes olemassa.

Kuntosalilla ja kuntosalin ulkopuolella pidettävien asujen kysyntä on kovassa nousussa. Urheiluvaatteiden merkeistä on tullut statussymboleita samoin kuin minkä tahansa kalliin suunnittelijan luoma vaatetus on ollut tähän asti.

Suuressa suosiossa olevat Lululemonin premium jooga-housut maksavat helposti 80-200 dollarin välillä. Taistelu brändien kesken tässä markkinasegmentissä alkaa sellaisilla merkeillä kuin Outdoor Voices, Michi, ja Vie Active, jotka ovat tuuppimassa ylivoimaisia Nikea, Under Armouria ja Adidasta.

Naisille, jotka etsivät hyllyistä kalliimpia, korkealuokkaisia urheiluvaatteita, tarjontaa ei ole vielä paljoa. Luksusostajan ei tarvitse kuitenkaan huolestua, sillä tilanne on muuttumassa nopeasti. Uudet todellista luksusta sisältävät brändit ovat ilmestyneet markkinoille vaivihkaan toivoen, että varakkaat ostajat ovat halukkaita uhraamaan 300, 400 dollaria tai jopa enemmän saadakseen joustavat housut.

Ajatelkaa tällä tavalla: Jos on luksusostaja, joka ostaa 1500 dollarilla kuuluisan suunnittelijan suunnitteleman mekon, ja joka maksaa 250 dollaria kuukaudessa Equinox kuntoklubin jäsenyydestä, kantaa 4000 dollarin Chanelin laukkua, niin miksi hän ei maksaisi yli sataa dollaria saadakseen leggingsit, joita voi pitää kuntosalilla, asioilla sekä viikonloppuna?

”Osa tulevista uusista urheiluvaatteiden brändeistä antavat kokonaan uuden statuksen, jota ei ole ennen tässä liiketoiminnassa nähty” sanoo Roseanne Morrison, muotijohtaja trendi-älykkyyteen erikoistuneessa yrityksessä nimeltä Doneger Group.

Todellakin, USA:n urheiluvaatteiden myynti on noussut 9% vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen aikana verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Koko markkina on tällä hetkellä noin 35 miljardia dollarin luokkaa.

Lähde: Bloomberg

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter