Menestyksellisen digitaalisen julkaisukonseptin etsinnässä liitetään lähes aina julkisuuden tavoittelu konseptille, joka ei todellisuudessa ole vielä menestynyt.

Hyvä esimerkki tästä julkisuusmekanismista on viime viikon New York magazinen artikkeli Business Insiderin 8-vuotiaasta sivustosta mistä tuli yksi digitaalisten julkaisijoiden aatelista Buzzfeedin, Voxin sekä The Huffington Postin lisäksi. Kyseessä ovat malliesimerkki menestyksellisestä julkisuudesta menestyksekkään julkaisun sijaan.

Erään toimittajan mukaan Bussiness Insiderin tarina on jälleen kerran yksi julkisuutta tavoitteleva hanke, joka on sekoitus digitalisoinnin kehityksen ennakointia, hyvää onnea, laajennusta ja onnellisuutta.

”Tammikuussa Business Insider keräsi $25 miljoonaa, valuaation ollessa 200 miljoonaa $…. Sivustoa pidettiin mallina uusmedialle, joka ei tarvitse painettua mediaa tai sähköpostiin liittyviä palveluja…. Yrityksellä on tällä hetkellä toimistoja Länsirannikolta Lontooseen, 300 työntekijää, jotka syntyperäistä digitaalista sukupolvea suoraan koulusta… Nyt he lanseeraavat uuden spin offin: Tech Insider.”

On tietenkin mahdollista, että Business Insider purjehtii jonain päivänä aurinkoiseen satamaan, mutta tällä hetkellä se jää muistiin tarinana henkiinjäämisestä synkällä ja myrskyisellä merellä.

Yhä uudelleen ja uudelleen Business Insider on luonut puitteet kysymykselle, kuinka digitaalista julkaisemista voidaan tehdä mainostyön tukemana – keksimättä vastausta.

Lähde: USA Today

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter