Teslan jättitehtaat käynnistävät litium boomin

Taistelu maailman halvimmasta akusta on alkanut. Warren Buffetin mielestä Teslan ykkösmies Elon Musk sytyttää litiumista hurjan kysynnän. Kuljetussektorin sähköistyminen, aurinkopaneelien vallankumous sekä Teslan jättitehdas nostavat litiumin energia-alan sijoittajien huomion polttopisteeseen.

► Aiemmin litiumista ei ole juurikaan innostuttu, vaikka sillä on paljon arkisia käyttötarkoituksia aina ikkunalaseista eri elektroniikkalaitteisiin. Litiumin kysyntä on kuitenkin asettunut vakaalle kasvu-uralle ja sitä hyödyntävät käyttösovellukset vain lisääntyneet.

► Suurin veturi tulee kuitenkin olemaan…

Lue lisää Teslan jättihankkeesta

Kalifornia haluaa irti bensa- ja dieselautoista

Kalifornian ilmastolakien valvoja Mary Nichols, joka tuli maailmanlaajuisesti tunnetuksi menestyksekkäänä saastesumuongelman selvittäjänä, vaatii nyt kaikkien autojen sähköistämistä.

► Vielä ei olla siellä. Fiat konsernin Sergio Marchionella sanoi 500e sähköautostaan yllättäen: “Toivon, että kukaan ei osta tätä autoa.” Autoa markkinoidaan Kaliforniassa muotiautona, mutta Fiat tekee tappiota 14000$ jokaisesta myymästään 500e sähköautosta. Niitä valmistetaan ainoastaan siksi, että säädökset pakottavat siihen. Marchionne, joka otti haltuunsa ongelmiin joutuneen Chryslerin muodostaen siitä Fiat Chrysler Automobile -yhtiön, varoittikin, että jos hän saisi myydä pelkästään sähköautoja, hän joutuisi hyvin pian pyytämään hallitukselta uutta pelastuspakettia.

► Kuka pakottaa Marchionnea ja muita suuria autonvalmistajia myymään tappioita aiheuttavia sähköautoja?…

Lue lisää autonkäytön mullistuksista

Capteeni vie yrityksiä Amerikkaan hallitusti ja hyvin tuloksin

Yhdysvaltojen talous kasvaa vauhdilla muodostaen hyvin kiinnostavan vientimahdollisuuden yhä useammalle suomalaiselle yritykselle. Tiimillämme on hyvät kontaktit, erinomaiset johtamistaidot sekä perusteellinen Yhdysvaltojen tuntemus, jotka mahdollistavat tuloksekkaan etabloitumisen Amerikan vaativille markkinoille.

► Yli 25 vuoden kokemus liiketoimintojen tuomisesta Yhdysvaltoihin sekä liiketoiminnan onnistuneesta harjoittamisesta Pohjois-Amerikassa tekevät maailman suurimmille markkinoille laajentumisesta hallitun myös pienille ja keskisuurille yrityksille.

Lue lisää palveluista uusilta Capteenin sivuilta

Ota yhteyttä!

Simo J. Lahtinen, toimitusjohtaja
simo.lahtinen@capteeni.com
www.capteeni.com

Capteenin yhteystiedot Suomessa:
Capteeni Oy,
Tapulinkatu 33,
33400 Tampere
Puh. 0400 400 200

Yhteystiedot Yhdysvalloissa:
Capteeni LLC, Fairfield, Iowa
Tel +1 641.451.1906
Capteeni Regional Office, St. Louis, Missouri
Tel +1 213.700.0631

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter