Home Depot ei ole ainut toiveikas taho, vaan myös talojen rakentajat ovat innoissaan nykyisestä kehityksestä. Uusien omakotitalojen rakentaminen lisääntyi kesä-heinäkuun aikana 13%. Rakentaminen nousi tasolle, jolla se ei ole ollut sitten joulukuun 2007, jolloin asuntorakentamisen lama alkoi.

National Association of Home Buildersin mukaan uudet näkymät ovat lisänneet talonrakentajien luottamusta huomattavasti. “ Rakentaminen on tosiaan nousemassa vuodenalun vaatimattomaan tasoon verrattuna,” sanoo Bob Baur, Principal Globar Investorsin globaali pääekonomisti.

Millenials-sukupolvi palaamassa markkinoille

Taakse jäänyt lama vaikutti voimakkaasti talonrakentajien ajatteluun ja asenteisiin. Lukemattomat amerikkalaiset menettivät laman seurauksena kotinsa tai näkivät ystäviensä ja läheistensä menetykset. “Erityisesti asenneilmaston muutos näkyi velanotossa. Ihmiset vähensivät kulutustaan merkittävästi. Osa tästä varovaisuudesta on nyt katoamassa, Baur sanoo.

Yksi parhaista positiivisen talouskehityksen mittareista on työmarkkinoiden vahvistuminen, mikä on johtanut lisääntyvään perheiden ja kotien perustamiseen. Tämä näkyy esimerkiksi huonekalusektorilla nuorten ostaessa huonekaluja ensikoteihinsa sekä kodinkoneiden ja muiden kodin tarvikkeiden kysynnän kasvuna.

“Laman aikana nuoret pysyivät vanhempiensa luona pidempään tai jopa muuttivat takaisin vanhempiensa luokse. Muutoksen alku on nyt nähtävissä tässäkin asiassa ja tilanne on kääntymässä päälaelleen. Millenials-sukupolvi on palaamassa asuntomarkkinoille.” Baur kertoi.

Lähde: CNN

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter