Amerikkaan laajentavan yrityksen kannattaa selvittää tuotteensa todellista kysyntää ja kilpailutilannetta Yhdysvalloissa sekä tietää, kuka on todellinen pääasiakas ja missä osavaltiossa on lupaavimmat markkinat yrityksen tuotteelle. Capteenin Kuudessa kuukaudessa Amerikkaan – palvelupaketti tavoitteena on saada Asiakkaalle ensimmäinen kauppa kuuden kuukauden kuluessa aloittamisesta.
Menneellä viikolla Capteeni jopa selvästi alitti perustavoitteensa ja suomalainen kulutustavaroita myyvä yritys pääsi sisään USA:n markkinoille neljä kuukautta projektin aloituksesta.

Projektin ensimmäisessä vaiheessa Capteeni asiantuntijoineen selvitti yrityksen tuotteiden kysyntää ensin koko Yhdysvaltain alueella ja sen jälkeen parhaimmaksi osoittautuneissa osavaltioissa. Selvitysten tekoon tarvittiin kaikkiaan aikaa kuusi viikkoa ja niiden perusteella alettiin kontaktoida soveliaimpia potentiaalisia ostajia.

Kahden viikon sisällä saatiin sovituksi potentiaalisten jälleenmyyjien kanssa kymmenen asiakastapaamista. Näihin tapaamisin suomalaisyritys sai mukaansa Capteenin Yhdysvalloissa asuvan myyntipäällikön, joka sopi vielä myyntiviikon aikana asiakkaalle kymmenen lisätapaamista.

Asiakkaan ensimmäisen myyntiviikon saldo Capteenin avustuksella oli huikea – jälleenmyyntiin halukkaita ja pystyviä yrityksiä löytyi kaikkiaan 11 kappaletta. Nyt Capteenin asiakas etsii jo kiihkeästi Yhdysvalloista varastotiloja tuotteilleen….

Mikäli sinäkin haluat viedä yrityksesi Amerikkaan, niin ota yhteyttä
simo.lahtinen@capteeni.com tai +1 641.451.1906

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter