New Yorkin ja Piilaakson vuokrataso on lähes kaksinkertainen verrattuna muihin osavaltioihin. Korkea vuokrataso nostaa vaadittavan palkkatason korkealle, joka näkyy myös tarvittavien konsulttien veloituksissa. Tämä kaikki tietää sitä, että em. alueille saapuvat suomalaiset yritykset ovat valinneet Yhdysvaltojen viidenkymmenen osavaltioin joukosta korkeimman mahdollisen kustannustason. Saavatko alkavat suomalaisyritykset sitten vastaavat hyödyt tulopuolella?

Warren Buffet heijastaa usein ensimmäisten joukossa uusia trendejä Amerikassa. Nyt hän on alkanut siirtämään omistamiensa suuryrityksiä Omahaan, missä on edullinen kustannustaso.

Buffetin elintarviketeollisuudessa toteuttama kulujenleikkausinnostus on alkanut poikimaan. CoAgra Foods Inc ilmoitti jokin aika sitten, että se suunnittelee pääkonttorin siirtoa Chigagosta Omahaan, joka on Buffetin kotikaupunki.
Pastan tekijä Chef Boyardee sekä Orville Redenbacherin popcorn eliminoivat yli 2500 teollista työpaikkaa. Buffettin Berkshire Hathaway Inc on käyttänyt yli 17 mrd dollaria auttaakseen pääomasijoittaja 3G Capitalia tekemään yritysostoja elintarviketeollisuudessa. Aiemmin tänä vuonna kumppanit järjestivät Kraft Foods Group Inc:in fuusion H.J. Heinz:in kanssa. Yhtiön toimintatapaan on kuulunut kustannusten ja työpaikkojen leikkaaminen liikevoiton parantamiseksi. Elintarviketeollisuudella on ollut vaikeuksia kasvaa terveystietoisten kuluttajien vaihtuvien makutottumusten myötä.

Lähde: Bloomberg

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter