Moni luulee, että amerikkalaisten ostokäyttäytyminen Yhdysvalloissa riippuu pelkästään iästä, varallisuudesta, koulutustasosta, sukupuolesta sekä asumisympäristöstä. Kannattaa muistaa, että Yhdysvalloissa on 11 eri alakulttuuria eli etnisillä tekijöillä on suuri vaikutus kuluttajan ostokäyttäytymiseen.

Yhdysvalloissa on 30 metropolialuetta, joilla on yli 2,5 miljoonaa asukasta. Esimerkiksi New York City, Atlanta, Chicago, Los Angeles ja Philadelphia sisältävät kirjavan etnisen väestön eli ostokäyttäytyminen saman kaupungin sisällä voi olla hyvinkin vaihtelevaa.

NYC on unelmien kaupunki monelle. Kuitenkaan, siellä pitkää aikaa asumatta, liiketoimintaa harjoittamatta, yllätyksiä voi ilmaantua. Eri etniset taustat omaavat ihmiset asuvat usein eri asuinalueilla, elävät erilaisilla tavoilla ja myös ostavat tuotteita ja palveluja eri tavalla. Esimerkiksi Manhattanin saari on suurimmalta osalta asutettu valkoihoisten toimesta, esimerkiksi Little Italy:ia, Chinatown:ia lukuun ottamatta. Kun mennään Bronxiin, pääosa asukkaista on latino-amerikkalaisia sekä afro-amerikkalaisia. Queens:in pohjois-osa on valkoihoisten asuttamaa, mutta valtaosa väestöstä on tummaihoisia sekä latinoja. Brooklyn on aasialaisten, valkoihoisten sekä latinojen asuttama. Täytyy kuitenkin muistaa, että eri kortteleilla saattaa olla täysin eri ulkonäkö ja tuloluokka, vaikka maantieteellinen sijainti olisikin läheinen.

Atlanta on alueellisesti NYC:tä laajempi, etniset erot ovat kuitenkin selvästi havaittavissa. Pohjois-Atlanta on suurimmaksi osaksi valkoihoisten asuttama, kourallisella aasialaislähiöitä, kun taas Etelä-Atlanta on suurimmaksi osaksi afrikanamerikkalaisten asuttamaa.

Chicago pohjoisalueen lähiöt ovat vaaleita, keskustan alue ja välitön ympäröivä alue aasialaisten asuttamaa, sekä itäiset että eteläiset lähiöt afrikanamerikkalaisten asuttamia. Lounais- sekä luoteis Chicago on latinojen asuttama.

Los Angeles on pohjoispuolelta sekä rannalta valkoisten asuttamaa, keski- ja etelä LA on enimmäkseen latinojen ja afrikanamerikkalaisten asuttamaa.

Philadelphia on keskustaltaan valkoinen, lännestä musta ja idästä latino.

Lähde: Kyle Vanhemert Design, Wired.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter