Monelle suomalaisyritykselle yksi Yhdysvaltain markkinoiden haastavimpia, mutta samalla tärkeimpiä virstanpylväitä on ensimmäisten tapaamisten sopiminen sikäläisten asiakkaiden, jälleenmyyjien tai yhteistyötahojen kanssa.

Ennestään tuntemattomalle soittaminen ei ole Euroopassakaan aina helppoa, mutta kiireistä amerikkalaisjohtajaa tavoiteltaessa vaikeuskerroin nousee entisestään. Usein kuulee arvioitavan, että Yhdysvaltoihin asiakastapaamisten sopiminen on vähintään viisi kertaa vaikeampaa kuin Euroopassa.
Jotta tapaamisen sopiminen merkittävän amerikkalaisyrityksen kanssa onnistuu ja tuottaa tulosta, tulee soittajan vähintäänkin a) tietää tarkasti kohderyhmänsä ja se ketä pitää tavoittaa; b) puhua sujuvaa amerikanenglantia ja c) pystyä herättämään potentiaalisen asiakkaan tai yhteistyötahon kiinnostus jo ensi lauseissa. Amerikkalainen bisnesjohtaja ei jaarittelua kauaa kuuntele eikä liiemmin ole kiinnostunut asioimaan epäselvästi artikuloivien muukalaisten kanssa.

Capteenin soittotiimi on ollut tapaamisten sopimisessa menestyksekäs pitkälti siksi, että se tuntee pelikenttänsä. Tiimillä on Yhdysvalloissa pitkä kokemus ja tarkasti strukturoitu lähestymistapa. Lisäksi Capteeni käyttää aktiivisesti apunaan yhdysvaltalaista kulttuuria ja yrityskulttuuria tuntevia neuvonantajia. Heidän avullaan oleellisen tärkeä asiakasprofilointi ja avausspiikkien osuvuus on noussut aivan uudelle tasolle. Kun tähän lisätään tiimiläisten hyvä kyky hyödyntää laajaa verkostoaan, sulava asioiden esittämistapa ja hyvä puhelinääni, jälkeä syntyy.

Käytännössä Capteenin tiimi pystyy sopimaan tapaamisia lähes jokaisella liiketoiminta-alueella. Toki haaste ja sen myötä myös projektin kustannus vaihtelee paljon. Lähtökohtaisesti toiminnan hinnoittelu perustuu kuitenkin aina siihen, että asiakas maksaa vain tuloksista ja riski onnistumisesta jää Capteenille.

Haluatko keskustella asiasta tai mahdollisesta toimeksiannostasi suoraan soittotiimimme jäsenten kanssa? Sopii meille – varaa aika online-tapaamiseen täältä tai soita Simolle puhelinnumeroon +1 641.451.1906.

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter