Naisten kasvava kiinnostus tietotekniikkaan tuli esiin viime viikolla järjestetyssä Grace Hopper Celebration of Women in Computing -konferenssissa. Houstonissa järjestetyn tapahtuman kävijämäärä kasvoi viime vuodesta 50% ja paikalle saapui ennätysmäiset 12 000 osanottajaa. USA Todayn mukaan tapahtuma on eräänlainen sekoitus koodaamista, keskinäistä kehumista ja rekrytointioperaatioita.

Konferenssi on yksi maailman suurimmista pelkästään naisille tarkoitetuista teknologiakonferensseista. Tapahtumaa vauhdittaa Piilaakson yritysten uusi trendi tilastoida henkilökuntansa sukupuolijakauma. Piilaaksossa on lisäksi alettu tilastoida afroamerikkalaisten ja latinojen osuudet työvoimasta.

Viimevuotinen Hopper-konferenssi sai paljon julkisuutta Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadellan lausuntojen ansiosta. Nadella totesi silloin, että ”naisten ei kannata pyytää palkankorotuksia, koska heidän työnsä kyllä huomataan ilmankin”. Nadella osallistui tapahtumaan myös tänä vuonna.
Teknologia-alan yleinen mieskeskeisyys on tehnyt Hopperista tärkeän inspiraation ja innoituksen lähteen naisille. Jopa entinen Google-pamppu Megan Smith, joka toimii nykyisin teknologiajohtajana valtion virassa sanoi, että hän on siellä onnellinen, ”koska saa olla omiensa joukossa”.
Hopper on myös varsinainen metsästyspaikka yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita palkkaamaan naisia insinööreiksi ja koodareiksi. ”Monet yritykset ovat alkaneet tajuamaan että tämä on asia mitä ei voi välttää. Monet yritykset tulevat tänne pelkästään rekrytoinnin vuoksi, jos totta puhutaan.” kertoo Elizabeth Ames, Hopperia sponsoroivasta Borg-Insituutista.

Yksi tämänvuotisen konferenssin teemoista oli naisten rekrytointi ja palkkaus. Seksistisistä mainoksistaan tunnettu Go Daddy paljasti, paljonko he maksavat naisille ja miehille. Toimitusjohtaja Blake Irvingin mukaan Go Daddy maksaa nykyisin naisille keskimäärin yhden sentin enemmän kuin miehille. Teknisellä puolella naisen dollari on Go Daddyllä kuitenkin 99 senttiä. Sekin on kuitenkin huomattavasti yli Yhdysvaltain keskiarvon, sillä tilastojen mukaan naisille maksetaan keskimäärin 79 senttiä miesten dollaria kohden.

Se, että Go Daddy paljasti palkkatietonsa sukupuolijakauman mukaan ehkä inspiroi muitakin yrityksiä avoimuuteen asiassa.

Lähde: USA Today

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter