Yhdysvaltain markkinoille on takavuosina mennyt muutamia suomalaisyrityksiä pelkällä rallienglannilla. Onpa muutama melkein kielitaidotonkin fennomaani onnistunut patentoimaan ja kaupallistamaan tuotteensa Amerikassa.
Lähtökohtana USA:n markkinoilla voi kuitenkin pitää sitä, että mieluiten amerikkalainen tekee kauppaa toisen amerikkalaisen kanssa ja yleensä amerikkalaisen liikemiehen kanssa pärjää parhaiten toinen amerikkalainen liikemies. Vähintäänkin sujuvaa amerikanenglantia liikekumppanilta nykyään odotetaan ja amerikkalaisen bisneskulttuurin tavat ovat eduksi nekin.

Eurooppalaiset yritykset ovatkin esim. messuilla yhä enemmän alkaneet käyttää messuesittelijöinä aitoja jenkkejä. Capteenin aito-amerikkalaisen myyntihenkilöstön avulla eräs suomalaisyritys kuusinkertaisti messuilla saamiensa liidien määrän. Toinen suomalaisyrittäjä otti myyntikiertueelleen mukaan Capteenin myyntipäällikön ja huomasi jostain syystä tekevänsä kauppaa ”ainakin kolme kertaa” enemmän kuin aikaisemmin.

Myyntikiertueiden suunnittelu ja myyntipartnerina toimiminen onkin nykyisin yksi Capteenin kysytyimmistä palveluista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Capteenin tiimi suunnittelee suomalaisasiakkaan myyntimatkan aina hotellivarauksista, autonvuokrauksesta ja pysäköintipaikoista alkaen. Myyntitapaamisissa Capteenin myyntipäällikkö toimii myynnillisenä sillan luojana ja joskus myös konkreettisena apuna jopa kauppojen päättämisessä.

”Kun kerran Amerikkaan asti lähdetään, ei sinne mitään museoita mennä katselemaan, vaan kauppaa tekemään. Capteenin hyvä suunnitelma ja mukanaolo myyntimatkalla nosti toimintatehoamme ihan hurjasti”, totesi äskettäin erään etelä-suomalaisen yrityksen sujuvasti englantia taitava toimitusjohtaja.

Kymmenen päivän ensikiertueella saatiin kahden osavaltion alueelta tilauksia saman verran kuin oli saatu koko edellisen vuoden aikana Keski-Euroopasta, jonne oli panostettu jo kauan.

Jos haluat lisää aitoa amerikkalaista voimaa ja tehoa Yhdysvaltoihin suuntautuvalle myyntimatkallesi, pyydä Capteenilta tarjous asiasta. Laita viestiä: simo.lahtinen@capteeni.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter