Monella on tiedossa, että Yhdysvaltojen markkinat ovat lähes sata kertaa suuremmat kuin Suomen ja moni yrittäjä unelmoi sinne pääsystä ainakin hiljaa itsekseen. Useilla, laadukkaita tuotteita tekevillä suomalaisilla nämä markkinat jäävät kuitenkin vuosi toisensa jälkeen oikeasti kokeilematta.

Ilman omaa aktiivisuutta saattaa Amerikasta tulla joskus onnekkaasti yksittäinen tarjouskysely nettisivujen ansiosta tai yhteistyökumppanin kautta. Mutta julma tosiasia on, että ennemmin saat lotossa seitsemän oikein, kuin Amerikasta jälleenmyyjän tai ison ostavan asiakkaan ilman, että olet itse aktiivinen. Tai paremminkin proaktiivinen.

Monen tuotteen osalta nopein ja edullisin tie Amerikkaan on edelleen – näin sosiaalisen median aikakaudellakin – rakennettavissa puhelimella.
Usein suomipoika kuitenkin syystä tai toisesta siirtää puhelun huomiseen ja taas huomiseen… On vähän raskasta tarttua illalla työajan jälkeen puhelimeen ja soittaa meren toiselle puolen tuntemattomaan numeroon.
Jos soiton joskus saakin aikaiseksi, toisessa päässä kiireinen keskus vastaa yleensä jotain, mitä et odota etkä täysin ymmärräkään. Jos murteellinen englantisi onnekkaasti kantaa läpi keskuksesta, niin puhelun vaikeusaste nousee heti, kun vielä keskustakin kiireisempi johtajatason henkilö vastaa puhelimeen. Minuutinkin pitchi voi vastaanottajan mielestä olla liian pitkä, jos kieli ei ole sujuvaa ja ymmärrettävää – ja puhelin napsahtaa kiinni. Suomalaisuus ei valitettavasti ole valtti tässä tilanteessa. Kuvittele itse, miten reagoisit, jos saat palaveriisi puhelun tuntemattomalta henkilöltä Uzbekistanista?
Suomesta Amerikkaan soittavan usko menee yleensä muutaman kymmenen epäonnistuneen puhelun jälkeen ja johtopäätöksenä yrityksessä ollaan yhtä mieltä siitä, että ”meidän tuotteelle ei tunnu USA:ssa olevan kiinnostusta” – tai vähintään, että ”kylmäsoittelu ei toimi USA:ssa”.

Kylmillekin asiakkaille soittaminen – Cold Calling – toimii, kun se osataan tehdä oikein. Capteenin aidosti amerikkalainen soittotiimi järjestää ammatikseen asiakastapaamisia suomalaisille yrityksille.

Tarjoamme kiinteään hintaan tapaamisten järjestämisiä Yhdysvalloissa. Maksat vain tuloksista. Sinulta vaaditaan vain yksinkertainen toimeksianto ja Capteenin Cold Calling -tiimi järjestää muun. Vaikkapa kymmenen asiakasta viikon myyntimatkalle tulevan helmikuun puoliväliin. Voit kertoa asiasi ja markkinointiviestisi meille suomeksi. Me välitämme sen sitten eteenpäin ja etsimme sinulle tarjonnastasi Amerikassa kiinnostuneen tahon – ja järjestämme tapaamiset. Halutessasi tulemme mukaan myös myyntimatkallesi. Soita tai meilaa meille heti, niin vuosia kyteneistä Amerikan unelmistasi tulee totta jo tänä talvena! simo.lahtinen@capteeni.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter