Black Friday on kuollut ja kuopattu, on aika siirtyä eteenpäin. Katse Amerikassa suunnataan nyt kohti Cyber Mondayta ja verkkokaupan tarjoamia mahdollisuuksia.
Marraskuun loppuun ajoittuneen Kiitospäivän jälkeisen Black Fridayn ja sitä seuraavan viikonlopun aikana Amerikassa asioi tänä vuonna ensi kertaa useampi kuluttaja verkkokaupoissa kuin kivijalkamyymälöissä.
Monet ostoksiaan tekevät sanoivat ruuhkille ja jonotuksille “ei kiitos” ja yhä useammat haluavat tehdä ostoksensa perinteisen kivijalkashoppaamisen sijasta verkossa.

Black Friday, sitä seuraava viikonloppu ja Cyber Monday muodostivat yhdessä neljän vuorokauden mittaisen shoppailuaallon. Mielipidetiedusteluiden pohjalta arvioitiin yhteensä yli 103 miljoonan ihmisen tehneen online-ostoksia torstain ja sunnuntain välisenä aikana. Samana aikana yhteensä 102 miljoonaa kuluttajaa kävi perinteisessä kivijalkakaupassa. National Retail Federationin (NRF) kysely perustui reilun neljäntuhannen henkilön otantaan. Kuluva vuosi on ensimmäinen, jolloin NRF tutki näin kattavasti tavallisen kivijalkashoppailun lisäksi myös ostajien online-käyttätymistä Black Friday-sesongin ympärillä. Pelkästään Cyber Mondayn lukuja verrattaessa online ostaminen oli vuonna 2014 hieman vilkkaampaa kuin tänä vuonna.

Online-ostamisen kasvutrendi on kuitenkin selkeästi havaittavissa. Kaupanteko on siirtymässä verkkoon. Tieto online-kaupan noususta on sitä harjoittaville vähittäiskauppiaille tärkeä taustatieto, kun Joulukuun alennusmyynnit lähestyvät.

Traci Gregorskin, vähittäiskauppiaita hinnoittelussa ja mainosstrategioissa auttavan MarketTrack:n varatoimitusjohtajan mukaan kyselyt kertovat markkinoiden muutoksesta ja siitä, että koteihin kannetut printtimainokset eivät enää toimi. Syynä lisääntyneeseen internetshoppailuun on todennäköisesti kuluttajien kasvava mukavuudenhalu. Kaikki eivät enää halua väkeä kuhiseviin kauppoihin ja suurten ihmismassojen keskelle edes vuoden suurimman ostosjuhlan aikaan.

Lähde: Us Today

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter