Alkuvuoden suurtapahtuma, Consumer Electronics Show (CES) tarjoaa näkymää tulevaisuuteen. Suurimmalle osalle tapahtumassa esillä olleesta teknologiasta voi kestää vielä vuosikymmen ennen kun pääsemme niistä nauttimaan. Mutta kaikki innovaatiot eivät vaadi kymmentä vuotta, muutamat eivät vuottakaan…

Seuraavassa pieni katsaus 2016 “tech toys”- valikoimasta.
 
Garmin Varia Rearview Bike Radar
CES:n innovatiopalkinnon voittaja, Varia Rearview -tutka Garminilta kohentaa pyöräilijöiden tieturvallisuutta auttaen heitä huomaamaan takaa tulevat ajoneuvot jopa 150 metriin päästä. Laite näyttää tiedot pyörän kahvaan kiinnitetyllä näytöllä. Maailman ensimmäiseksi polkupyöräilijöiden tutkaksikin luonnehdittu Varia on saatavilla tälläkin hetkellä hintaan 199 dollaria.

Chevy Bolt EV
Maailman ensiesittely tapahtuikin ennakkotiedoista poiketen CES:eillä Detroitin kuuluisan Auto Show:n sijasta, Vuoden 2017 Chevrolet Bolt EV on sähköauto yli 300 kilometrin käyttökapasiteetilla latausten välissä. Auton saa Yhdysvalloissa käyttöönsä noin 30 000 dollarin hinnalla.

UA HealthBox
Under Armour ja HTC liittyivät luodakseen UA HealthBoxin, ymmärtävän, integroidun terveydenseurantajärjestelmän, joka seuraa ja mittaa aktiivisuutta, kuntoa, unta ja ravintoa. Keksintö on saatavilla tammikuun huomenna 22.1. Healthbox- pakettiin kuuluu UA-rannekkeen lisäksi sykemittari sekä älyvaaka (painon lisäksi myös kehon rasvaprosentti näkyy). Koko paketti yhdistyy langatomasti UA Record -sovellukseen, joka on saatavissa sekä Androidille että iOS:lle.

iNail Printer
3D tulostimet ovat jo menneen talven lumia. Entäs kynsidesignien tulostaminen suoraan kynsiin? iNail Printer on tarkoitettu enemmän ammattilaisille kuin kotikäyttöön ja hintakin on sen mukainen, 2800 dollaria. Kyseisellä tulostimella on mahdollista tulostaa 8 sekunnissa kuvio asiakkaan kynteen. Valintoja voi tehdä sadoista eri designeista tai sitten luoda omansa.

LEGO WeDo 2.0
Legon uusi tuotepaketti opettaa lapset koodaamaan ja rakentamaan. Tämä onnistuu seuraavan sukupolven S.T.E.M tarjonnan avulla. Lähinnä opettajille ja ohjaajille kehitetty WeDo 2.0 koostuu 280 LEGO palasta ja moottoriin kiinnitetystä Bluetooth-hubista. Kojetta ohjataan liike- ja kallistussensoreilla sekä drag-and-drop software liitännästä. Paketti toimii PC, Mac, Ipad, Android tableteilla sekä puhelimilla.

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter