Puu- ja hirsitalojen kaupassa tapahtui Yhdysvalloissa merkittävä käänne, kun finanssikriisi vuosina 2007 ja 2008 romahdutti kysynnän. Seurauksena oli, että yli puolet hirsitalojen valmistajista lopetti toimintansa.
Kun kysyntä ennen finanssikriisiä oli vuositasolla reilusti yli 30 000 talon luokkaa, putosi se kriisin jälkeen tasolle 15 000. Nyt kysyntä on lähtenyt uudelleen nousuun ja on ennustettu, että jo lähivuosina päästään takaisin finanssikriisiä edeltäneelle tasolla. Tämä tarkoittaa käytännössä, että ala kasvaa jopa kymmenien prosenttien vuosivauhdilla, mutta vajaalla kapasiteetilla.

Markkinoilla pitäisi nyt jos koskaan olla tilaa yllin kyllin. Suomalaisten alan yritysten kannattaa huomata, että makoisan markkinatilanteen lisäksi myös valuuttakurssit ovat nyt heidän puolellaan euron heikennyttyä dollariin nähden voimakkaasti. Vuonna 2008 noin 100 000 dollarin hirsitoimitus maksoi yhdysvaltalaiselle asiakkaalle 160 000 dollaria. Tänään jenkki saa saman toimituksen 110 000 dollarilla – ilman että myyjän tarvitse tinkiä omasta hinnastaan yhtään.

Capteeni on tutustunut Yhdysvaltain hirsitalomarkkinoihin ja järjestää myyntitapaamisia suomalaisille hirsi-, puutalo- ja rakennusalan toimijoille.
Colorado on hirsitalo-osavaltioista ehkä perinteikkäin, mutta markkinoita on monessa muussakin osavaltiossa ja monen tasoisille hirsitaloille. Kerro meille millaisia taloja valmistat tai millä rakennusalan sektorilla toimit, niin me kerromme sinulle, missä sinun kannattaa myydä.
Sen jälkeen järjestämme sinulle myyntimatkan ja tarvittaessa opastamme asiakkaalle asti. Suomalaisilla rakennusalan ammattilaisilla on nyt tilaisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä. Soita meille vaikka heti.

simo.lahtinen@capteeni.com, p. +1 641.451.1906 tai 0400 400 200

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter