Uberin menestyksen salaisuudet

Uber on tehnyt historiaa taksin odottamisesta sateisessa kadunkulmassa. Nykyisin ei tarvitse muuta kuin avata puhelin ja painaa nappulaa – ja kohta kuljettaja on paikalla. Globaali kyytisovellus menestyy yksinkertaisella bisnesmallilla – ja on saavuttanut sillä 68 maan valloituksen jälkeen mittavan 62,5 miljardin dollarin pörssiarvon.

► Yrityksen yksinkertainen mobiilialusta, vaivaton käytettävyys ja tarpeeseen vastaava palvelu ovat muuttaneet täysin perinteisen taksialan. On syntynyt eräänlainen pro-kuluttajapalvelu, josta miljoonat käyttäjät ovat päässeet nauttimaan. Myös muut vähän samankaltaisista tarpeista syntyneet…

Lue lisää Uberin menestyksen kulmakivistä

Nuoret käyttävät Snapchatia, Facebook on vanhoille

Me nuoret ja nuoret aikuiset olemme lakanneet rakastamasta Facebookia täsmälleen samasta syystä, miksi ensitapaamisella ihastuimme siihen. Sen johdosta, että se on anteeksiantamattomasti kaikkialla. Kuten monet muut sosiaaliset verkostot, Facebookin lisääntynyt läpinäkyvyys on pakottanut meidät pohtimaan uusia kysymyksiä. Mitä tarkoittaa olemassaolo näytöllä – ja olemassaolo oikeassa elämässä.

► Meillä on mahdollisuus kertoa sadoille Facebook-kavereillemme minuutti minuutilta päivityksiä elämästämme: tehdä statuspäivityksiä ja seinäjulkaisuja tai esitellä tyylikkäitä kuvia. Tämä oli ennen sosiaalisesti hyväksyttävää ja uudella tavalla hauskaa, mutta nykyään…


Lue lisää somekanavien myllerryksestä

Yhydsvaltain puu- ja hirsitalomarkkinat odottavat suomalaisia

Puu- ja hirsitalojen kaupassa tapahtui Yhdysvalloissa merkittävä käänne, kun finanssikriisi vuosina 2007 ja 2008 romahdutti kysynnän. Seurauksena oli, että yli puolet hirsitalojen valmistajista lopetti toimintansa.

► Kun kysyntä ennen finanssikriisiä oli vuositasolla reilusti yli 30 000 talon luokkaa, putosi se kriisin jälkeen tasolle 15 000. Nyt kysyntä on lähtenyt uudelleen nousuun ja on ennustettu, että jo lähivuosina päästään takaisin finanssikriisiä edeltäneelle tasolla. Tämä tarkoittaa käytännössä, että ala kasvaa jopa kymmenien prosenttien vuosivauhdilla, mutta vajaalla kapasiteetilla.

► Markkinoilla pitäisi nyt jos koskaan olla tilaa yllin kyllin. Suomalaisten alan yritysten kannattaa…

Lue lisää puu- ja hirsitalomarkkinoiden vedosta

Ota yhteyttä!

Simo J. Lahtinen, toimitusjohtaja
simo.lahtinen@capteeni.com
www.capteeni.com

Capteenin yhteystiedot Suomessa:
Capteeni Oy,
Tapulinkatu 33,
33400 Tampere
Puh. 0400 400 200

Yhteystiedot Yhdysvalloissa:
Capteeni LLC, Fairfield, Iowa
Tel +1 641.451.1906
Capteeni Regional Office, St. Louis, Missouri
Tel +1 213.700.0631

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter