Moni Yhdysvalloissa vieraillut muistaa sieltä erityisesti autot ja metropolit kuten New Yorkin. USA on kuitenkin maa, jossa on myös valtavat määrät luontoa, maaseutua ja vesistöjä. Väljemmilläkin alueilla asutaan ja harjoitetaan monennäköistä liiketoimintaa.
USA:ssa on hieman vähemmän järviä kuin Suomessa, 123 000 kpl, mutta se korvaa vesistövajettaan 250 000 joellaan, joiden osalta yhteispituus ja rantakilometrit lasketaan miljoonissa. Lisäksi tulee vielä 20 000 kilometriä meren rantaa.
Yhdysvalloissa onkin 70 miljoonaa veneilyn harrastajaa. Minkä pitäisi olla isohko uutinen jokaiselle tällä sektorilla toimivalle suomalaisyritykselle, erityisesti nyt kun valuuttakurssi suosii ja USA:n talous vetää.
Capteeni auttaa suomalaisyrityksiä tavoittamaan veneilyn ja muun vesiin liittyvän liiketoiminnan parissa toimivia jälleenmyyjiä ja agentteja.

Maa- ja metsätalouden piirissä suomalaisilla yrityksillä on vähintään yhtä paljon tarjottavaa. Se käsitys, että USA:ssa on vain valtavia tiloja Iowassa ja Texasissa, on varsin vajavainen kuva Pohjois-Amerikan maaseudun bisnesmahdollisuuksista.
Wyomingin osavaltiossa maatilojen keskikoko on yli tuhat hehtaaria ja sekä Kaliforniassa että Iowassa on molemmissa yli 6000 tilaa, joiden liikevaihto on reilusti yli miljoonan dollarin. Valtaosa amerikkalaisista maatiloista on kuitenkin pieniä ja keskikokoisia, kooltaan nykyisiin suomalaisiin maatiloihin verrattavissa. Maatilojen keskikoko USA:ssa on 177 hehtaaria ja alle 40 hehtaarin tiloja on pitkälti toista miljoonaa. Pohjois- Carolina on esimerkki osavaltiosta, jossa maatalous on suurin teollisuudenala. Kymmenenmiljoonan asukkaan osavaltion työntekijöistä viidennes saa toimeentulonsa maataloudesta. Maatilojen määrä on 57 000 ja keskikoko 65 hehtaaria.

Pienien ja pienehköjen maatilojen suuri määrä tarkoittaa, että käytännössä Yhdysvalloissa reilusti yli miljoonalla maatilalla harjoitetaan muutakin liiketoimintaa kuin karjanhoitoa tai viljanviljelyä. Moni farmari on osa-aikainen yrittäjä jollain muulla sektorilla: kaivurimies, osa-aikainen metsäkoneurakoitsija, tienauraaja, luontosafarien järjestäjä jne.
Samanaikaisesti kun Yhdysvalloissa maatilojen keskikoko hiljakseen suurenee ja määrä on lievästi laskusuunnassa, maatalouden liitännäisbisnesten määrä on kasvussa.

Osa-aikaiset jenkkifarmarit ja pienempien tilojen pitäjät ostavat paljon juuri niitä saman kokoluokan koneita ja laitteita, joilla Suomessakin tehdään töitä. Nyt kun USA:n talous on selvässä noususuunnassa, tavallista useampi heistä uusii kalustoaan ja haluaa vanhan tilalle entistä vähän laadukkaamman eurooppalaisen. Pohjoismaisen laadun maine koneissa on hyvä.

Capteeni tekee paljon suomalaisten alan toimijoiden kanssa töitä, jotta yhä useamman jenkkikoneen kyljessä on vastaisuudessa suomalaisen yrityksen logo.

Soita meille ja tiedustele mahdollisuudesta tehdä opastamanamme myyntimatka USA:n keväiselle maaseudulle. Jo viikossa voimme tavata pitkälti kymmenkunta sinulle sopivaa jälleenmyyjäkandidaattia!

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter