Silloin tällöin tulee vastaan suomalaisyrityksiä, jotka iloitsevat siitä, kun heille on Amerikasta tullut tarjouspyyntö, ”vaikka emme ole siellä markkinoineet ollenkaan”. Joskus tämä tulkitaan niin, että yrityksen nettisivut toimivat hienosti, kun pelkästään niiden perusteella jenkeistäkin ottavat yhteyttä.

Karu todellisuus on usein aivan toinen. Osa näistä Yhdysvalloista suomalaisyrityksiä kontaktoivista tahoista ei ole asiakkaita ollenkaan, vaan itse asiassa haluavat pienen mutkan kautta myydä kyseiselle suomalaisyritykselle jotain. Siinäkin tapauksessa, että tarjouspyyntö tai kiinnostuksen ilmaus on aito, se on ennemminkin merkki epäonnistumisesta kuin onnistumisesta.

Jos nimittäin saat USA:sta ilman mitään markkinointia aidon tarjouspyynnön, se tarkoittaa että olet epäonnistunut markkina-alueesi valinnassa. USA:ssa olisi sinulle todella isot mahdollisuudet, jotka olet jättänyt täysin hyödyntämättä – istut vaan sohvalla ja ihastelet ainokaista tarjouspyyntöäsi!

Pari kuukautta sitten adviserini kummasteli isohkon suomalaisen rakennusalan yrityksen suomesta englantiin käännettyä USA:n slogania, jossa ei ollut amerikan englanniksi mitään tolkkua. Ei ihme, että yritys ei hyvistä tuotteistaan huolimatta tunnu saavan USA:ssa jalansijaa…

Amerikassa markkinoijan pitäisi ainakin osata amerikanenglantia ja tuntea kulttuurin perusteet.

Nykyisessä USA:n taloustilanteessa ja valuuttakursseilla Pohjois-Amerikassa on monelle suomalaisyritykselle 51 kappaletta hyviä markkina-alueita. Myyväksi tarkoitettu nettisivu tai maailmanlaajuiseksi ajateltu nettikauppa ei kuitenkaan vielä ole markkinointia USA:ssa.

Monesti yritys, joka olettaa näkyvänsä Yhdysvalloissa hyvinkin, yllättyy, kun alkaa New Yorkilaisessa hotellissa googlailla tuotteitaan. Ei näy mitään ensimmäisen kymmenen joukossa eikä seuraavankaan. Vain todellinen friikki voi edes etsimällä löytää aktiivista markkinointia harrastamattoman suomalaisyrityksen USA:n isoilla markkinoilla, yhdestäkään 50:stä osavaltiosta sen paremmin kuin Kanadastakaan.

Capteenin Yhdysvaltain aitoamerikkalaisen tiimin yksi vahva osaamisalue on markkinointi. Tiimin perustana on professoritason teoreettinen markkinointiosaaminen, joka pystytään laittamaan tuloksellisesti käytäntöön monessa muodossa ja monella markkinoinnin kentällä: sosiaalisessa mediassa, perinteisen median puolella, messuilla, sissimarkkinointina tai vaikka aitoamerikkalaisen nettikaupan muodossa. Autamme sinua markkinoinnin suunnittelussa, kohdentamisessa, käytännön toteutuksessa ja mittaamisessa.

Toteutus voidaan tehdä pienimuotoisesti yhden osavaltion markkinoille suunnatuilla, oikeaksi amerikaksi käännetyillä nettisivuilla tai vaikka maanlaajuisen perinteiseen mediaan suunnatun julkisuuskampanjan muodossa. Kerro meille lyhyesti, mistä olet kiinnostunut, niin me kerromme, mitä se voisi Amerikassa käytännössä tarkoittaa.

Laita viestiä meille vaikka heti: simo.lahtinen@capteeni.com – tai soita 0400 400 200!

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter