Suomesta lähtee Yhdysvaltain suuntaan konttirahtia viikoittain, Helsingistä jopa pari kertaa viikossa. Suurimmat Suomen rahtisatamista ovat Kotka, Helsinki ja Rauma, mutta myös Porin Mäntyluodosta, Kokkolasta ja Oulusta konttirahdin lähettäminen onnistuu.

Capteenin ® haastatteleman Backman-Trummer –huolintaliikkeen Kokkolassa toimivan aluejohtajan Hannu Myllymäen mukaan rahti Yhdysvaltoihin kulkee Suomesta aina Euroopan satamien kautta ja matka-aika uudelle mantereelle on luokkaa 25-30 vrk. Maakuljetuksien kanssa rahdin kulku keskemmälle Yhdysvaltoja voi viedä muutaman päivän tätä pidempäänkin. Mutta kun postinumero ja määränpää ovat tiedossa rahti kulkee Suomesta lähes minne tahansa Yhdysvaltoihin. Myllymäen mukaan nykyään tavaraa viedään yhä enemmän sisämaahan, kuten Keskilänteen itärannikon satamien kautta. Tällöin toimitaan DAP-sopimusehdoilla ja laivaaja Suomessa maksaa rahdin asiakkaalle perille asti.

Konttirahdin hintataso vaihtelee tarjonnan ja sesongin mukaan ja konttityypin vaikuttaa paitsi käytetyt kuutiot myös rahdin paino. Myllymäki kertoo, että raskaampi tavara kannattaa yleensä lähettää pienemmässä 20 jalan eli 6 metrin kontissa ja paljon tilaa vievä tavara suuremmassa 40 jalan eli 12 metrin kontissa. Pienempään konttiin mahtuu tavaraa noin 30 kuutiota ja isompaan noin 60. Painon osalta pienen ja ison kontin maksimit ovat kuitenkin yleensä aika lähellä toisiaan, yleensä välillä 21 – 26,5 tonnia.

Suurin osa Suomesta vietävästä tavarasta liikkuu huolintaliikkeiden kautta, mutta isommat viejät saattavat asioida suoraan varustamoiden kanssa. Pienille ja keskisuurille yrityksille ja toimijoille huolintaliikkeen kautta toimimisessa on se etu, että huolintaliikkeet asioivat useiden eri varustamoiden kanssa ja voivat näin ollen tehdä asiakkaan kannalta järkeviä valintoja esim. sen mukaan mennäänkö aikataulut vai hinta edellä.

Mikäli aikataulu on kovin kiireinen, Myllymäki kertoo vaihtoehdoksi lentorahdin. Laskutus siinä on eri tasolla, mutta tarvittaessa lentäen viedään jopa useiden tonnien painoisia lähetyksiä.
Rahtikonttipalvelun kautta lähetyksiä voidaan tehdä myös paljon pienemmille tavaraerille kuin kontillisille. Full Container Load (FLC) on aina edullisin vaihtoehto, mutta jos tavaraa on vähemmän kuin kontillinen, esim. vain lavallinen tai 500 kg:n määrä, voi sen lähettää Less Container Load -muodossa (LCL). Tällöin huolintaliike kokoaa yhteen konttiin usean toimijan lähetykset.

Tavaran vienti Yhdysvaltoihin asti siis onnistu huolintaliikkeen kautta yhdellä puhelinsoitolla. Myös tavaran varastointi Yhdysvalloissa on helppoa. Joka puolelta maata löytyy paljon erilaisia maahantuonti-, varastointi- ja jakelupalveluihin erikoistuneita yrityksiä. Tarvittaessa Capteenin USA:n toimiston yhteyspalvelu auttaa sinua löytämään palveluiltaan, hintatasoltaan ja sijainniltaan juuri sinulle sopivan välivarastointipalvelun.

Jos suunnittelet vientiä Yhdysvaltoihin, kerro meille ne kriteerit, mitä sikäläiseltä varastolta odotat ja me järjestämme loput. Soita tai meilaa meille jo tänään.

Simo.lahtinen@capteeni.com
+1 641.451.1906 tai 0400 400 200

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter