Pohjois-Amerikassa yhtiön liikevoitto parani yli kolmanneksen liikevaihdon vahvan kasvun ansiosta.

Talotekniikka- ja putkijärjestelmävalmistaja Uponorin tulos kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä ja nousi lähelle markkinoiden odotuksia. Liikevaihto kasvoi vakaasti ja Pohjois-Amerikan talotekniikassa vahvasti.
Tulos ennen veroja ylsi tammi-maaliskuussa 8,6 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 6,3 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos nousi 0,09 euroon 0,06 eurosta. Analyytikot odottivat ennustepalvelu SME Direktin keräämässä mediaaniennusteessa 8 miljoonan euron tulosta ennen veroja.

– Eurooppa raportoi pientä kasvua ja kehitystä kannattavuudessa Euroopan haastavasta liiketoimintaympäristöstä ja Euroopassa käynnistetystä laajasta muutosohjelmasta huolimatta. Pohjois-Amerikan neljännes oli jälleen menestyksellinen, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Jyri Luomakoski osavuosikatsauksessa.

Osaketiedot

– Uponor Infran toimintojen tehostaminen etenee erityisesti säästöjen osalta, mutta tulosrivillä kehitys ei vielä ole nähtävissä.
Uponorin liikevaihto kasvoi alkuvuonna 246,9 miljoonaan euroon 237,1 miljoonasta eurosta. Kasvua oli 4,1 prosenttia. Liikevaihto oli kasvussa Euroopan talotekniikassa ja Pohjois-Amerikan talotekniikassa se kasvoi lähes neljänneksen. Sen sijaan Uponor Infrassa liikevaihto supistui viidenneksen.

Liikevaihdosta jäi liiketulosta 11,9 miljoonaa euroa, kun se vertailukaudella oli 11,3 miljoonaa euroa. Yhtiö onnistui kulujen hallinnassa hyvin Euroopan talotekniikassa. Pohjois-Amerikassa liikevoitto parani yli kolmanneksen liiketoiminnan voimakkaan kasvun ansiosta.
Uponor pitää ennallaan helmikuun tilinpäätöksessä annetun ohjeistuksen. Sen mukaan kuluvan vuoden liikevaihto kasvaa ja liikevoitto ilman kertaeriä paranee viime vuodesta olettaen, että talouden kehitys yhtiön päämarkkina-alueilla jatkuu häiriintymättä.

Lähde: Taloussanomat 29.4.2016
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/04/29/uponor-teki-ison-tulosparannuksen-pohjois-amerikassa/20164643/170

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter