Kalifornian teillä ajaa nyt jo yli 200 000 sähköautoa. Kuvernööri Jerry Brown haluaa nostaa lukumäärän 1,5 miljoonaan vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi täytyy ymmärtää jotain, minkä öljyjätit ymmärsivät jo sata vuotta sitten: kuinka pidetään sähköautot ladattuina. “Kukaan ei osta sähköautoa elleivät he näe latauspistettä siellä, mihin he parkkeeraavat,” kertoo Pasquale Romano, Chargepointin CEO. Chargepoint on erikoistunut latauslaitteisiin, joita toimitetaan Campbellistä, Kaliforniasta.

Itsenäiset yritykset, kuten ChargePoint, taistelevat Pacific Gas& Electriciä vastaan energiajättien pyrkiessä dominoimaan latausmarkkinoita. PG&E ilmoitti suunnitelmistaan käyttää 160 m$ sähkönostajilta kerättyä rahaa, jotta saavat markkinoille yli 7500 sähköauton latauspistettä. “Se on markkina, mikä vaatii vähän potkua startatakseen” kertoo Aaron Johnson, PG&E:n varatoimitusjohtaja. “Haluamme ihmisten käyttävän sähköä liikkumisen polttoaineena. Se on suuri juttu bisneksemme kannalta.”

PG&E:n suunnitelman mukaan he omistaisivat ja operoisivat latausverkostoa sekä latauspisteitä, mutta esimerkiksi laitehankinnat tehtäisiin muilta toimijoilta, kuten ChargePointilta. Muut sähkönostajat tulevat sähkölaskujensa kautta tukemaan PG&E:n latauspaikkoja, kunnes sähköautomarkkina kasvaa. Tämä on PG&E:llä iso resurssi, mitä startupeilla ei ole. ChargePoint, mikä on jo asentanut 28 000 latauspistettä USA:ssa ja Kanadassa, myy laitteistonsa joko asiakkaan taloon tai parkkipaikalle, joka sitten ostaa sähkönsä suoraan yrityksiltä, kuten PG&E. Myös toinen yritys, San Franciscosta lähtöisin oleva Volta Charging, toimittaa energiaa verkostonsa kautta ilman erilliskorvausta ja tekee rahansa myymällä mainostilaa laitteissaan.

Yksityiset toimijat ovat kritisoineet Kalifornian osavaltion käytäntöjä asiassa. Heidän mukaansa isoille energia-alan yrityksille suosiolliset käytännöt pitävät pienemmät yksityiset toimijat ulkona markkinoilta. “Pohjois-Kalifornia on eräänlainen Ground Zero sähköautojen maailmanlaajuisen leviämisen kannalta” kertoo Abdellah Cherkaou, Voltan Government Affairs:n varatoimitusjohtaja. Hän pitää erittäin tärkeänä, että käytäntöjä muutetaan.

Vuoteen 2014 asti energiayrityksiä ei päästetty sähköautojen latausmarkkinoille. Lainsäätäjät pelkäsivät, että he käyttävät monopoliasemaansa hyväksi ja tukahduttavat yksityisen kilpailun. Kaksi vuotta sitten, kun kävi selväksi, että latauspisteitä ei rakenneta riittävällä nopeudella, osavaltion energiaviranomaiset päättivät höllentää sääntöjä. “Olemme tulossa hankalaan tilanteeseen, mutta tavoitteet pitäisi saavuttaa” kertoo Nancy Ryan, entinen Kalifornian osavaltion lainsäätäjä, joka on nykyään E3-energiakonsulttifirman partneri. “Energia-ala voi olla suuri rahoittaja sähköautojen infrastruktuurille.”

Energiayritykset osavaltion eteläisessä osassa voittivat lainsäätäjien hyväksynnän tammikuussa ja pääsivät eteenpäin pilottiprojekteissaan. Etelä-Kalifornian Edison ja San Diego Gas & Electric suunnittelevat 5000 uutta latauspistettä. Samoin PG&E, SDG&E tulevat itse hallinnoimaan latauspisteitään. Edison käyttää 22 miljoonaa tukeakseen yksityisesti operoitujen latauspisteiden toimintoja.

Ympäristöjärjestöistä monet ovat sitä mieltä, että parasta olisi kokeilla useita erilaisia lähestymistapoja ja käytäntöjä valtion eri puolilla.

The bottom line: Yksityiset toimijat kertovat, että he lentävät Kaliforniassa ulos, jos energiajätti PG&E sijoittaa ilmoittamansa 160 miljonaa dollaria sähköautojen latausverkkoon.

Lähde: Bloomberg Toukokuu 5, 2016
http://bloom.bg/1YbioTa

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter