Pohjois-Amerikka on markkinana kooltaan suurin piirtein 51 Ruotsia. Vaikka Yhdysvallat – Kanadan kanssa tai ilman – on maailman selvästi suurin yhtenäinen markkina-alue, pienen ja keskisuuren suomalaisyrityksen kannattaa usein katsoa tätä möhkälettä pienempinä palasina. Osavaltiot eivät ole samanlaisia ja joidenkin välillä on isojakin eroja. Kuten Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksistakin näkee, kansalaisten mieltymykset ja asenteet suuren maan eri puolilla eroavat toisistaan varsin paljon.

Kun haluat selvittää, mikä sinun tuotteellesi on paras osavaltio aloittaa, voit toki googlailla täältä kotisuomesta ja katsella, missä alan teollisuus ja kilpailijasi sijaitsevat, tms. Ammattimaisempi lähtökohta asiaan kuitenkin on, että probleemaa selvitetään Yhdysvalloista ja yhdysvaltalaisten ammattitaitoisten analyytikoiden toimesta.

Capteenin tiimi on tehnyt markkinakatsauksia ja -selvityksiä hyvinkin erilaisista tuotteista. Kaikille on ollut yhteistä se, että tarkastellun tuotteen osalta pelitilanne ja kilpailijatilanne on Yhdysvalloissa käytännössä ollut selvästikin erilainen kuin miltä Suomesta tarkastellessa on etukäteen näyttänyt. Myös osavaltio- ja aluetasolla sopivimman markkinan löytäminen voi yllättää.

On ilmeistä, missä osavaltioissa tarvitaan esim. lumenpuhdistuslaitteistoja ja on aika helposti selvitettävissä, missä osavaltioissa on vanhoillisempaa väkeä, joka ostaa vain amerikkalaista ja missä kuluttajat eivät kovin helposti tartu uutuuksiin. Mutta esim. sen selvittäminen, missä minkäkin laiset trendit ovat juuri nyt nousussa, missä laskussa, vaatii jo vähän tarkempaa silmää. Osavaltio, missä on eniten paperikoneita ei välttämättä ole se osavaltio, missä niitä nyt uusitaan eniten.

Missä todella on kasvun edellytyksiä sinun tuotteellesi juuri nyt? Missä alan kehitys on voimakkainta nyt ja missä se on laskevaa? Entä mihin sinun kannattaa käytännön toimien sujuvuuden kannalta asettua? Missä on sinulle sopiva verolainsäädäntö?
New Yorkin osavaltio esimerkiksi – minne moni suomalaisyritys jostain syystä ensiksi asettuu – on verotus- ja työnantajakäytännöiltään aika epäedullinen ja kustannuksiltaan melkein kallein mahdollinen. Lisäksi se saattaa bisneksesikin kannalta olla yksi huonoimmin toimivista ja bisneskulttuuriltaan todennäköisesti aika kaukana osaamisestasi. Veikkaan, että Pohjois-Amerikasta voi löytyä ainakin 49 sinulle sopivampaa osavaltiota…

Capteenin palveluksessa on ammatikseen kulttuurin trendejä, markkinoita ja niiden muutoksia tarkasteleva analyytikko, joka auttaa sinua hahmottamaan Amerikan suurta ihmemaata. Monelle suomalaiselle Amerikkaan on helpompi orientoitua, kun ottaakin lähtökohdaksi ensin vain yhden osavaltion markkinoille pääsemisen. Se onnistuu, kun ollaan oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan – eikä usein ole paljon sen kummempi homma kuin Ruotsinkaan markkinoille meno.

Soita tai meilaa ja kysy lisää: p. 0400 400 200 tai +1 641 451 1906, Simo.lahtinen@capteeni.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter