Yhdysvaltain teollisen rakentamisen parissa jatkuva ja osin jopa kiihtyvä nousukausi avaa mahdollisuuksia monien eri alojen suomalaisyrityksille. Tuotantolinjoja uusitaan nyt useilla toimialoilla. Se tarkoittaa kasvavaa kysyntää sekä hardware-, että lisääntyvässä määrin myös software-puolella.

Joillakin aloilla lama ja kysynnän pudotus ennen noin 2010 alkanutta nousukautta oli niin dramaattinen, että osa kyseisen alan tekijöista yksinkertaisesti hävisi. Uusia rakentajia ja toimijoita hävinneiden tilalle on jo hyvien vuosien aikana syntynyt, mutta niillä ei aina ole sellaista osaamista ja kapasiteettia toimituksiin kuin oli hävinneillä. Esim. hirsirakentamisen puolella markkinan on arvioitu lähivuosina kasvavan kaksinumeroisina lukuina, mikä saattaa hyvinkin ylittää olemassa olevan alan kapasiteetin.

Dodgen tilasto (alla) kertoo toimistosektorilla toteutuneesta rakennusalan kehityksestä. Uusien toimistorakennusprojektien määrän ennustetaan kasvavan tänä vuonna 14%. Kuten rakennusalalla yleisesti myös toimistosektorilla nousu jonkin verran viivästyi suhteessa kansantalouden muuhun kehitykseen. Nyt se on kuitenkin täydessä vauhdissa.

officebldg1

Teollisuuden tuotantolinjojen ja perinteisen rakentamisen ohella useamman hyvän vuoden jälkeen Amerikassa uusitaan nyt myös julkisia tiloja ja saneerataan harrastuspaikkoja.
Suomalaisyritysten innovaatioilla on kysyntää niin perinteisen rakentamisen kuin siihen usein liittyvän cleantechin, tietotekniikan, automaation ja entistä ympäristöysvällisempien lämmitysjärjestelmien, sekä pintamateriaalien, kalustuksen ja designinkin puolella.

Capteeni on Itärannikolla myyntimatkoja tehdessään uudestaan ja uudestaan saanut ilahtua siitä positiivisesta vastaanotosta, minkä suomalainen design ja laatu saavat. Ruotsalaiset ovat osanneet brändätä sinikeltaisilla lipuillaan tuotteita vauvanvaatteista maatalouskoneisiin, mutta osa suomalaisyrityksistä selvästi ujostelee siniristilipun kanssa. Ujosteluun ei ole mitään syytä. Kun suomalaisuus esitetään oikein ja osana Nordic Design –kokonaisuutta, asiat saavat heti positiivisen sävyn.

Vaikka Yhdysvallat ohitti komeasti Venäjän ja nousi jo Suomen kolmanneksi merkittävimmäksi vientimaaksi, kasvun varaa on vielä paljon ja moni pienikin suomalainen yritys voi nyt löytää Amerikasta itselleen pienen – mutta sille itselleen suuren – siivun.

Ota yhteyttä ja pohditaan yhdessä, mistä lähdetään sinun tuotteillesi siivua katsomaan.

simo.lahtinen@capteeni.com, p. 0400 400 200 tai +1 641.451.1906

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter