Useimmille meistä retkeily merkitsee vapautumista tietokoneiden ja älypuhelimien tuijottamisesta. Uskokaa tai älkää, mutta tekniikan uusimmat innovaatiot niin laitteissa, varusteissa ja retkeilyvaatteissakin saattavat itseasiassa auttaa sinua keskittymään internetin sijasta olennaiseen, eli luontoon ja toisten ihmisten seuraan. Tässä yksitoista vinkkiä seuraavaa retkeäsi varten:

3000-luvun teltta
bigagnestent
Ainakaan pimeys ei haittaa oleilua BigAgnesin uuden sukupolven teltassa! Teltassa on omat LED-valot, tuuletin sekä aurinkopaneelit, jotka voi yhdistää USB:n avulla latausasemaan. Teltta on myös täysin vedenpitävä ja sen saa helposti koottua vain parissa minuutissa.

Kulkua avustavat retkeilykengät
keenshoe
Enää sinun ei tarvitse tuskastua painaviin ja epämukaviin retkeilykenkiin, ellet sitten suunnittele kiipeäväsi Mount everestille tai Kilimanjarolle. Keenin vain 330 grammaa painavat lenkkarit eivät nimittäin tee askelistasi raskaita, vaan päinvastoin ne tekevät patikoinnistasi helpompaa ja mukavampaa vaikeammassakin maastossa. Tästä on kiittäminen paksua huippulaadukasta pehmustetta, joka liikkuu sulavasti kengänpohjan mukana. Tämän lisäksi kengät on tehty erittäin hyvin hengittävistä materiaaleista, jotka pitävät jalkasi viileinä ja raikkaina kesän kuumimpina hellepäivinäkin.

Luonnonmukainen hyönteissumute
buglamp
Enää sinun ei tarvitse tukehtua hyönteismyrkkyihin. Tämä Thermacellin akkukäyttöinen lyhty lämmittää ja levittää luonnonmukaista hyönteiskarkotetta, joka on vaaratonta sekä ihmisille että lemmikeille. Se pitää hyttyset ja mäkäräiset etäällä jopa 12 tuntia.

Tyylikäs retkiliesi
cooktop
Onjan retkiliesi tuo designia retkeilyvarusteisiisi! Kahdella hellan levyllä voi sekä paistaa että keittää ja yksi kaasupullo riittää jopa 34 minuutiksi. Puista kantta voi myös käyttää leikkuulautana. Ruuanlaiton jälkeen lieden saa taitettua kätevästi kokoon.

Kannettava suihku
portableshower
Lämmin suihku keskellä metsää – onko tämä liian hyvää ollakseen totta? Rinse Kitin nerokas laite ei tarvitse sähköverkkoa, mutta tarjoaa sinulle silti kymmenen minuutin suihkun tai puoli tuntia sumua. Paine pysyy jopa kaksi kuukautta ja veden lämpö vähintään päivän. Ostamalla lisäosan voit saada 40-asteisen suihkun vaikka kuukauden päästäkin.

Pomminkestävä kaiutin
speaker
Tämä laadukas ja kätevä kaiutin kestää kaikki leirintäalueen vaarat! Bang & Olufsenin uusi alumiinista ja polymeeristä tehty Beoplay A1 -kaiutin on täysin veden- sekä naarmunkestävä ja tarjoaa hyvät saundit vaikka akustiikka ei olisikaan huippulaatua. Kaiuttimen akku kestää mukavat 24 tuntia ja nahkahihnan avulla sen saa helposti kiinni vaikkapa rinkkaan tai teltan pystytyskeppiin.

Makuualusta
sleepingmat
Kuka tahansa, joka on viettänyt yhdenkin unettoman yön maaten kovalla ja kylmällä maankamaralla tietää, ettei makuualustan tärkeyttä yksinkertaisesti voi liioitella. Tulet varmasti huomaamaan, että tämä Expedin 0,8 kiloa painava makuualusta on joka gramman arvoinen! Tämä kestävä ja lämpöeristetty puhallettava makuualusta ei vie rinkasta tilaa kuin yhden leipäpussin verran, mutta on puhallettuna niin suuri, että kaksi ihmistä pystyy nukkumaan yön sen päällä lämpimästi ja mukavasti.

Rikkimenemättömät housut
trousers
Taidokkaasti suunnitellut Outlierin housut on tehty kankaasta, joka tuntuu mukavalta ja juuri oikean lämpöiseltä säällä kuin säällä, retkeilypaikasta riippumatta – olit sitten Siperian pakkasissa tai Amazonin sademetsässä! Kangas on myös erittäin kestävää ja niin joustavaa, ettei sinun tarvitse pelätä housujen kulumista tai yllättävää repeämistä.

Makuupussi, joka on aina niin lämmin kuin haluat
sleepingbag
Käsintehdyt Coloradolaiset makuupussit ovat täytetty kestävillä, kontrolloidusta kasvattujen hanhien höyhenillä. Makuupussin hienous on kuitenkin se, että pystyt itse päättää, kuinka paljon se lämmittää sinua. Sopivissa paikoissa olevien vetoketjujen avulla pystyt tekemään makuupussista peiton, jos sinulla on liian lämmin. Pussi on muutoinkin monin tavoin muokattavissa. Kätevän “jalkatilan” avulla varpaasi eivät jäädy edes talvipakkasilla.

Tehokas kiikari
binocularz
Voit käyttää lintujen bongausta tekosyynä kauniin Maven B3 -kiikarin ostamiseen. Japanilaisen huippuoptiikan lisäksi lähes joka senttimetri kiikarista räätälöidään juuri sellaiseksi kuin haluat: voit valita tarkentimen ja linssirenkaiden värin, päättää onko kiikarissa Mavenin logo vai ei ja valita yhden seitsemästä väristä ja mallista kiikarin rungolle. Toisin sanoen kiikarisi on yhtä uniikki kuin peipposet ja palokärjet joita bongailet.

Monokulaari
nightvision
Retkeily ei ole yleensä mahdollista öisin ilman lamppua, mutta valo saattaa pelästyttää pois kaikista kiinnostavimmat yöeläimet. Selviät tästä ongelmasta FLIR Scout TK -monokulaarin avulla! Tämän taskukokoisen monokulaarin avulla pystyt näkemään sekä ottamaan kuvia ja videoita yli kolmenkymmenen metrin päähän! Laitteessa riittää virtaa jopa viideksi tunniksi ja sillä voi kuvata jopa pilkkopimeässä.

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter