Yhdysvaltain rautateiden rahtiliikenne on maailman tehokkain ja suurin, rautateiden kokonaispituuden ollessa yli 300 000km. Matkustajaliikenteen puolella yhdysvaltalaiset eivät käytä rautateitä matkustamiseen yhtä paljon kuin eurooppalaiset, mutta kokonaismarkkinat ovat silti suuret, pelkästään New York City Transit liikennöi noin 10 000 vaunun kalustolla.

Rahtiliikennettä harjoittavat suuryrityksiä omistavat rautatieverkoston isoja kaupunkeja lukuun ottamatta. USA:n suurimmat rautatieyhtiöt Union Pacific Railroad ja BNSF Railway omistavat kumpikin yli 20 000 kilometriä rautatieverkkoa. Ne työllistävät kumpikin yli 40 000 työntekijää ja vetureita molemmilla yrityksillä on yli 8000.

union-pacific-train

Isot kaupungit omistavat itse rautatiensä. Matkustajaliikenteessä isoja toimijoita ovat North East Corridor – rautatiejärjestelmä, joka yhdistää Washingtonin, Baltimoren, Philadelphian, New York Cityn ja Bostonin. Samoin suurilla kaupungeilla itsellään kuten NYC, Chicago, Boston, Philadelphia, San Diego ja Los Angeles on suuret järjestelmät matkustajaliikenteen hoitamiseksi.

Sekä matkustajaliikenteen että rahtiliikenteen puolella tehdään lähivuosina tuhansia uudistusprojekteja, jotka tarjoavat mahdollisuuksia myös suomalaisille toimijoille. Rautateillä on parhaillaan menossa 128 isoa projektia.

nyc-train

Kaikissa näissä projekteissa avautuu monenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia: tarvitaan rakentamiseen liittyviä laitteita ja materiaaleja, junien ja verkoston tekniikkaan liittyvää softaa ja automatiikkaa sekä asemarakennusten ja vaunujen uusimiseen ja sisustamiseen liittyvää osaamista, materiaaleja ja tarvikkeita.

Vuonna 2015 rautatieverkoston ylläpito ja parantamistyöhön arvioitiin käytettävän melkein 30 miljardia dollaria. Pelkästään ykkösluokan rautateillä, joiden kautta menee 93% rahdista, arvioidaan vuoteen 2022 mennessä käytettävän noin 9 miljardia dollaria. Signaalijärjestelmiä uusitaan, verkostoa parannetaan, liityntäreittejä rakennetaan. Myös vetureiden ja vaunujen modernisointiin panostetaan.

Onko sinun yritykselläsi jotakin tarjottavaa kone-, rakennus-, materiaali-, automaatio- tai tarvikepuolella? Capteeni pystyy auttamaan sinua liiketoimintaasi edesauttavien kontaktien luonnissa.

Soittele tai meilaa, niin katsotaan asiaa eteenpäin! simo.lahtinen@capteeni.com p. 0400 400 200 tai +1.641.451.1906

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter