Helsingin sanomat uutisoi 30. elokuuta, että yksityinen kulutus kasvaa Yhdysvalloissa edelleen. Kauppaministeriön tilaston mukaan yksityinen kulutus lisääntyi heinäkuussa 0,3 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Yksityisen kulutuksen lisääntyminen viittaa siihen, että maailman suurimman kansantalouden talouskehitys on – monenlaisista uutisista huolimatta – jatkunut edelleen melko vakaana. Maan bruttokansantuotteesta kaksi kolmannesta muodostuu yksityisestä kulutuksesta ja se on kasvanut nyt jo neljä kuukautta peräkkäin.

Yksityisen kulutuksen kasvu näkyy myös suomalaisten yritysten mahdollisuuksien paranemisena.

Rakennusalan yritysten lisäksi kysyntää on nyt kovasti kuluttajatuotteiden parissa.

Muutama isompi kuluttajatuotteiden parissa toimiva suomalaisyritys on suunnannut aiemmin Venäjälle laitetut panokset USA:n markkinointiin – eikä kadu yhtään!

shopping-in-USA

Capteenin suomalaisyrityksille järjestämillä myyntimatkoilla on tullut selväksi, että myös pienten suomalaisyritysten etsikkoaika on nyt. Kaikenlaiset kuluttajille suunnatut erikoistuotteet tekevät kauppaa nyt kun dollari on euroon nähden devalvoitunut ja amerikkalaisilla on varaa ostaa muutakin kuin halpaa kiinalaista.

On tuotteesi sitten nuorisolle tarkoitettu peli tai vimpain, keski-ikäisille suunnattu luksustuote tai vanhuksille suunniteltu arjen apuväline, sen kanssa kannattaa lähteä Amerikkaan nyt. Amerikkalainen kuluttaja ei liene koskaan ollut yhtä halukas ja varakas ostamaan hyvälaatuisia pohjoismaisia kuluttajatuotteita kuin nyt. Tästä saadaan jatkuvasti lisää näyttöä: muutama viikko sitten uutisoitiin, miten Laitilan Pohjois-Amerikkaan myymät gluteenittomat oluet viedään käsistä, viime viikolla saimme lukea, että amerikkalaiset haluavat myös suomalaista suklaata. Reilun miljoonan liikevaihdolla operoiva Helsingin Suklaa alkaa isomman amerikkalaisyrityksen hovitoimittajaksi ja saa suklaansa myyntiin sadoissa amerikkalaiskaupoissa.

Olisiko sinunkin yritykselläsi nyt mahdollisuuksia? Capteeni auttaa USA:n markkinoille niin isoja, keskisuuria kuin pieniäkin suomalaisyrityksiä. Kun markkinoille meno tehdään kohdennetusti, kustannukset eivät ole suuret eikä operaatioon tarvittu aika pitkä. Soita tai meilaa, niin jutellaan lisää.

Simo.lahtinen@capteeni.com tai +1 641.451.1906. Suomen toimiston numeromme on 0400 400 200.
Lähteet: HS 30.8.2016, Kauppalehti 1.9.2016

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter