Vuosien kuluessa pääomasijoittaminen on tuottanut Yhdysvalloissa suuria menestystarinoita, kuten Intelin, Googlen ja Twitterin. Pääomasijoittaminen on Martin Prosperityn raportin mukaan keskittynyt erittäin vahvasti hyvin pieneen osaan teollisuuden sektoreista. Käytännössä Yhdysvaltain viisi suurinta sijoitusrahaa saavaa teollisuudenalaa vievät 76,3%, eli noin 25 miljardia dollaria kaikista Yhdysvaltain sijoituksista.

Tietokoneohjelmistot ottavat sijoituksista selvästi suurimman osan, 36,2% (lähes 12 miljardia dollaria) kuluneena vuonna tehdyistä sijoituksista Yhdysvalloissa. Seuraavana tulee bioteknologia 17,3% (5,7 miljardia dollaria) osuudella ja kolmantena on media ja viihde 9,5% (3,2 miljardia dollaria) osuudella.

Kuitenkin, jos olet ohjelmistojen kehittäjä ja sinulla on uusi mullistava idea, älä ryhdy liian optimistiseksi. Nimittäin sijoittamisen suuren riskialttiuden takia sijoittajat ovat erittäin nirsoja, ja laittavat rahansa vain noin yhteen tai kahteen sadasta vastaan tulevasta sijoituskohteesta.

chartoftheday_5528_which_industries_attract_the_most_venture_capital_n

https://www.statista.com/chart/5528/which-industries-attract-the-most-venture-capital/

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter