Vuosien ajan alan asiantuntijat ovat ennakoineet digitaalisen teknologian ajavan perinteiset kirjakaupat pian sukupuuttoon. Nämä ennustukset ovat pitäneet hyvin paikkansa E-kirjojen myynnin saavutettua viime vuonna 7 miljardia dollaria. Vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla Yhdysvaltalaisten kirjakauppojen myyntiluvut olivat samaisen 7 miljardia dollaria, mutta vuoden 2014 ensimmäiseen puoliskoon mennessä vastaava luku oli pudonnut vain noin viiteen miljardiin dollariin.

Suurin puolessa vuodessa tapahtunut pudotus kirjojen myyntiluvuissa oli vuosien 2011 ja 2012 välillä, jolloin luvut putosivat 10,5 prosenttia. Vuonna 2015 tapahtui kuitenkin jotain odottamatonta, kun laskeva trendi vaihtuikin tammikuun ja kesäkuun välillä 1,9 prosentin nousuun. Koko vuosi 2015 osoittautui kirjakaupoille menestyksekkääksi myynnin kasvaessa yhteensä 2,5 prosentilla. Tämä oli ensimmäinen myynnin nousu sitten vuoden 2007.

Yhdysvaltain väestönlaskentaviraston luvut paljastavat, ettei tämä kasvu ollut ainutkertaista. Tämän vuoden kuutena ensimmäisenä kuukautena kirjakauppojen myyntiluvut nousivat 6,1 prosentilla saavuttaen 5,4 miljardia dollaria. Ovatko Amerikan kirjakaupat kääntämässä uutta sivua? Vinyylilevyjen näyttävä paluu todisti, että teknologian säälimätön marssi voidaan pysäyttää vanhan koulukunnan menetelmillä. Näyttää siltä, että vanhat tomuiset kirjat ovat tekemässä samaa.

chartoftheday_5532_are_us_bookstores_finally_turning_the_page_n

https://www.statista.com/chart/5532/are-us-bookstores-finally-turning-the-page/

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter