Kun amerikkalaisten varallisuus kasvaa, se näkyy myös lemmikkieläimille tehtävissä ostoksissa.
Treats Unleashed avaa kohta yhdeksännen liikkeensä Montanan Richmond Heightsiin, kertoo omistaja Teresa Miller. Hän investoi 250 000 dollaria lähes kahdensadan neliön liiketiloihin.

Liikkeessä tulee työskentelemään seitsemästä kahdeksaan työntekijää mukaanlukien yksi tai
kaksi eläintenhoitajaa. Kaiken kaikkiaan Treats Unleashed työllistää yli kahdeksankymmentä
henkeä, kertoo Miller. “Olen innoissani siitä, että Treats Unleashed kasvaa ja tulee osaksi Richmond Heightsin naapurustoa,” sanoo Miller, “Treats Unleashedin uusi liike on askel kohti päämääräämme tehdä muutos parempaan suuntaan lemmikkien elämässä meidän yhteiskunnassamme.”

Treats Unleashed on erikoistunut luonnolliseen eläinruokaan monien muiden alan
menestyneimpien yritysten, myöskin St. Lousiin sijoittuvien Nature’s Varietyn ja Treat
Planetin tapaan. Menestyneimpiin yrityksiin kuuluvat myös Champion Pet Products, Primal Pet
Foods ja Fromm Family Foods, Miller sanoo. Treats Unleashed leipoo itse omat TREATS-makupalansa ja ne tarjoillaan liikkeissä lemmikeille uunituoreina. Muodoltaan Treats-herkut voivat olla vaikka, tassun, pesäpallon tai Pokemon-logon muotoisia.

Millerin mukaan Trets Unleashedin myynti on kasvanut parikymmentä prosenttia jo vuosia. Yhtiö ei kuitenkaan halua paljastaa myyntilukuja. Ketjun kasvu heijastelee Yhdysvaltojen lemmikkibisneksen kasvua. Koko liiketoiminnan arvo oli viime vuonna 60 miljardia dollaria ja sen odotetaan American Pet Product Associationin mukaan nousevan tänä vuonna 62,75 miljardiin dollariin. Lemmikkibisnes on ollut tasaisessa kasvussa vuodesta 2001 lähtien, jolloin sen arvo oli 28,5 miljardia dollaria.

“Lemmikkien inhimillistäminen on trendi, joka elää ja voi hyvin ja joka jatkaa kasvua näkyen markkinoiden korkeampana laatuna,” APPA:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Bob Vetere
kertoi lausunnossaan aiemmin tänä vuonna. “Kun nuori sukupolvi ottaa suurten ikäluokkien paikan tärkeimpänä lemmikkien omistajaryhmänä, tämä trendi tulee vahvistumaan entisestään.”

Taloustutkimusta tekevän IBISWorldin uusimpien tilastojen mukaan varsinaisten eläinkauppojen liikevaihto oli viime vuonna Yhdysvalloissa 19 miljardia dollaria.
Laatuun ja luonnollisuuteen panostava Miller avasi ensimmäisen liikkeensä Chesterfieldiin vuonna 2003 ja nyt niitä on jo Missourin Columbiassa ja Kansasin Leawoodissa. Seitsemän muuta liikettä ovat sijoittuneina ympäri St. Louisin metropolialuetta. Kymmenennen liikkeen avaamista suunnitellaan vielä tämän vuoden puolella.

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter