”Suomalaiset konepajat ovat vähitellen heräämässä talviunestaan, johon ne tämän vuosikymmenen alussa vaipuivat”, kirjoittaa Turun Sanomat 28.9.2016. Lehti jatkaa: Yksi herääjistä on Laitilan Rautarakenne eli Japa, joka on… toimittanut Yhdysvaltoihin jo pari kontillista polttopuukoneita…
Japan toimitusjohtaja Henri Nurminen kertoo lehdessä, miten yritys on aktiivisesti lähtenyt hakemaan myyntiä ulkomailta, kun Suomessa kauppa on hiipunut. Yhdysvaltoihin yritys lähti Capteenin avustamana.
Projekti aloitettiin viime keväänä suoraviivaisesti myyntimatkalla potentiaalisten jälleenmyyjäkandidaattien luokse.

Yritys valmistaa Japa-tuotemerkillä kulkevia polttopuukoneita aina tavallisen mökkikäyttäjän perusmallista ammattikäyttöön asti. Vuoden 2012 jälkeen markkinat ovat Euroopassa olleet aika hiljaiset.

Nurminen kertoo Turun Sanomien Timo Anttilan kirjoittamassa jutussa, että ensimatkalla Yhdysvaltoihin tehtiin 18 asiakaskäyntiä ja yksi näistä käynneistä tuotti nykyisen maahantuojan. Sopimusta ruuvattiin varsin innokkaaksi osoittautuneen maahantuojan kanssa yli kolme kuukautta, mutta silti kokonaisaika siitä, kun lähdettiin liikkeelle siihen, kun saatiin jo lähettää ensimmäinen lasku, jäi puoleksi vuodeksi.

Nurminen kertoo tällä hetkellä olevansa yrityksen tulevaisuuden suhteen optimistinen ja odottavansa, että sen liikevaihto kasvaa tällä tilikaudella jopa 20 prosenttia. Kotimarkkina ja markkinat Euroopassa antavat nyt positiivisia signaaleja. ”Asiakaskuntaa on nyt ostohousut päällä myös Euroopassa”, mutta suurimman toivonsa Nurminen laittaa Japan vetoon Yhdysvalloissa.
”Ensi talvi näyttää, miten meidän Yhdysvalloissa käy. Markkina on suurempi kuin Suomi ja meillä on mielestäni markkinoiden paras tuote. Polttopuukoneista 60 prosenttia myydään tammi-toukokuussa. Sitten se nähdään. Jos hyvin käy, saatamme pian tarvita jo uutta työvoimaa.”

Haluatko sinäkin lähteä Capteenin kanssa myyntimatkalle?
Soittele tai meilaa, niin viedään asiaa heti eteenpäin!
Simo.lahtinen@capteeni.com, p. +1 641.451.1906, Suomen toimistomme p. 0400 400 200.

Täältä näet koko artikkelin sekä lisäksi Turun Sanomissa 28.9.2016 ilmestyneen Elina Malkamäen Capteenista tekemän artikkelin.

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter