“Itseohjautuvien traktoreiden vaikutus maatalouteen tulee olemaan dramaattinen ja niissä on valtava potentiaali tuottavuuden kasvattamiseksi,” sanoo Tracitan Manoj Sahi. Pian sen jälkeen kun Case IH ja New Holland julkistivat itseohjautuvat traktorinsa 30. elokuuta Farm Progress Show:ssa, Tractican raportti lupailikin nopean kasvun alkavan itseohjautuvien maatalouskoneiden saralla. Kasvun odotetaan lähtevän kunnolla liikkeelle vuoden 2020 paikkeilla.

Coloradossa sijaitseva Tractica on markkinatiedusteluyhtiö, joka on keskittynyt ihmisen ja teknologian vuorovaikutukseen. Vuonna 2015 yhtiö julkaisi laajan tutkimuksen maatalousrobottien markkinoiden mahdollisuuksista. Tutkimuksen päähuomiot on julkaistu “Maatalousrobotit”-nimisessä raportissa.

“Tutkimus keskittyy sovelluksiin, kysyntätekijöihin ja tärkeimpiin haasteisiin, jotka saattavat vaikuttaa maatalousrobottien markkinoiden kasvuun.” kertoo Sahi, “Yksi raporttimme päähuomioista oli, että itseohjautuvien traktoreiden liikevaihto saattaa saavuttaa 31 miljardia dollaria vuoteen 2024 mennessä.

“Aivan kuin mitkä vaan itseohjautuvat tai osittain itseohjautuvat miehittämättömät maa-ajoneuvot, itseohjautuvat traktorit on ohjelmoitu navigoimaan, ymmärtämään sijaintinsa, määrittelemään nopeutensa ja välttämään esteet, kuten ihmiset ja eläimet.” Case IH:n Andreas Klauserin mukaan konsepti luotiin, jotta teknologiaa voitaisiin arvioida ja asiakkailta saataisiin palautetta heidän kiinostuksestaan ja tarpeistaan. “Maailman monissa osissa osaavan työvoiman saaminen sesonkiaikoina on asiakkaillemme jatkuva ongelma,” sanoi Klauser.

Autonomous Solutions Inc. (ASI) on CNH Industrialin teknologiatoimittaja, joka vastaa itseohjautuvien kulkuneuvojen teknologian kehittämisestä konseptitraktoreihin, kuten Case IH Magnumiin ja New Holland T8 NHDriveen. Tractican mukaan Utahissa pääkonttoriaan pitävä ASI on johtavassa asemassa OFF-ROAD itseohjautuvien ajoneuvojen tuotannossa. Sillä on alalta jo kahden vuosikymmenen kokemus. “Pienempänä ja ketterämpänä teknologian kehittäjänä ASI pystyy toimimaan valtavien yhtiöiden, kuten CNH Industrialin kumppanina auttaakseen niitä pääsemään itseohjautuvien ajoneuvojen markkinoille nopeammin ja taloudellisemmin, kuin ne muuten pystyisivät.
“Nämä traktorit pystyvät tulevaisuudessa mm. itsenäiseen kylvämiseen, istuttamiseen ja kyntämiseen. ASI uskoo, että sen edistyksellinen teknologia reittien löytämisen ja esteiden havaitsemisen suhteen mahdollistaisi peltojen viljelyn tehokkaammin ja turvallisemmin” sanoi Sahi. “Tutkan, lidarin ja kameroiden avulla ajoneuvo pyrkii havainnoimaan liikkuvat tai liikkumattomat esteet reitillään ja pysähtyy itsestään, kunnes operaattori määrittää uuden reitin.” Tractican mukaan CNH Industrialin ja ASI:n lisäksi on muitakin yhtiöitä (mm. muutamia startupeja), jotka ovat aktiivisesti pyrkineet kehittämään myyntikelpoisia itseohjautuvia traktoreita ja tehneet harppauksia kohti prototyyppejä ja niiden testausta. Näistä tärkeimpiä ovat John Deere, AGCO ja Autonomous Tractor Corp.” Sahi jatkoi, että “Tractican analyysissa itseohjautuvien traktoreiden kehitys on menossa oikeaan suuntaan ja niiden tulevaisuus näyttää lupaavalta”, “Tractica uskoo että itseohjautuvien traktorien markkinoiden kasvu tulee jatkumaan suhteellisen nopeana, ja vuoden 2020 aikoihin markkinoiden pitäisi olla jo niin houkuttelevat, että ne vetävät mukaan monia itseohjautuvia ajoneuvoja valmistavia yhtiöitä, jotka eivät aiemmin ole valmistaneet maatalouskoneita”, hän jatkoi.
– Ag Equipment Intelligence, syyskuu 2016

Lähde:https://www.farm-equipment.com/articles/13226-report-suggests-driverless-tractor-sales-could-reach-31b-by-2024

picture1

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter