Liikkeen avaaminen maineikkaalla kauppakadulla tuo mukanaan melkoisen vuokrataakan. Eivätkä nämä kulut ole lähitulevaisuudessa pienenemässä. Cushman & Wakefield ennustaa, että 500:lla maailman merkittävimmällä bisneskadulla vuokrat kasvavat tänä vuonna noin 35%.

New Yorkin Upper 5th Avenuella on keskimäärin korkeimmat vuokrat kaikista maailman kauppakaduista. Vuokrahinta on kuukaudessa tähtitieteelliset 3125 dollaria neliöltä. Myöskin Hong Kongin Causeway Bayn vuokrat ovat varsin korkeat neliön maksaessa noin 2 140 dollaria kuukaudessa. On tuskin tarpeellista mainita, että myöskin Pariisin Champs-Elysees’n varrelle liikettä perustavalla on oltava taskut täynnä rahaa. Kuukausittainen vuokra on noin 1 225 dollaria neliöltä Lontoon vastaavan jäädessä täpärästi taakse 1 175 dollarilla.

Tokio ja Soul ovat molemmat reilusti edullisempia hinnan ollessa silti tyypillisesti yli 750 dollaria neliöltä. Kärkikymmenikön lopussa on suuri kuilu Wienin Kohlmarktiin. Siellä liikkeen vuokraaminen maksaa “vain” 425 dollaria neliöltä.

Hintoja katsellessaan aika moni ymmärtää, että Capteeni ei yleensä suosittele suomalaiselle pienelle tai keskisuurellekaan yritykselle ensimmäiseksi USA:n toimipaikaksi New Yorkia. Yhdysvalloissa on edelleen myös monia sellaisia dynaamisia kaupunkeja, joissa vuokrataso jää Suomen tasolle.

Alla taulukko, jossa Maailman kalleimpien kaupunkien vuokrat on ilmoitettu dollareina vuodessa / neliöjalka. Yksi neliömetri on 10,7 neliöjalkaa.

picture1

https://www.statista.com/chart/6211/the-worlds-most-expensive-retail-locations/

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter