Global Food Forum on koonnut listan nousevista ruoka-, juoma- ja ravintoainetrendeistä. Listan informaatiopohjana ovat olleet useat elintarvikealan amerikkalaiset ja kansainväliset toimijat, kuten Thrillist, Whole Foods, Todays´s Dietitian magazine, Food Technology magazine ja National Restaurant Association.
Lähitulevaisuutta näyttää leimaavan se, että yritetään saada kaikki irti vanhasta ja perinteikkäästä, mutta uudella tavalla. Mikä tulee olemaan lähitulevaisuuden quinoa, se selviää seuraavalta listalta.

Poke – Tämä havaijilainen tuoreesta kalasta pilkottu ruoka alkaa olla eri puolilla maailmaa jo melko tunnettu – eikä se tule katoamaan mihinkään lähiaikoina, ennustaa Baum & Whiteman, ruoka- ja ravintola konsultointialan tunnettu toimija.

Ylijäämäruoan käyttö – Arvioidaan, että ruokaa ruokaa heitetään roskiin vuosittain jopa yli 80 miljardin euron edestä. Viime aikoina onkin ollut vaikea välttyä tarinoilta siitä, miten huippukokit tekevät maukasta, jopa ylellistä ruokaa ylijäämäksi jääneistä ravintoaineista.

Savory-jogurtti – Suolaisen jogurtin erilaisia versioita pongahtelee esiin eri puolilta. Blue Hill esimerkiksi tuottaa juurikkaiden ja kurpitsan makuisia jogurtteja. New Yorkilaisella Chobanilla on valittavana jo viisi erilaista suolaisen jogurtin makua.

Levät – Levät ovat olleet jo vuosia lyömäisillään läpi yleisesti hyväksyttynä super-ruokana.

Mustat vadelmat (Black Raspberries) – Antioksidantti! Se on kaikki, mitä pitää tietää, että ostaja innostuu. Marjat ovat yleisestikin noususuhdanteessa, koska niihin usein yhdistetään super-ruoan status. Tutkimusten mukaan mustat vadelmat sisältävät kolme kertaa enemmän antioksidantteja kuin punaiset.

Paremmat urheilujuomat – Ihmiset ovat jo pitkään olleet huolissaan kaloreista, sokerista ja keinotekoisista lisäaineista juomissaan. Urheilujuomat ovat kuitenkin läpäisseet tämän seulan, vaikka ne tosiasiassa eivät paljoakaan eroa muista virvoitusjuomista.

Apinan leipäpuu – Apinan leipäpuun hedelmä sisältää paljon C-vitamiinia. Kahdeksan yhdeksästä apinan leipäpuun lajista löytyy Madagasgarilta tai Afrikasta. Näille alueille asialla voi olla tulevaisuudessa taloudellista merkitystä.

Puiden mahla – Kookospähkinän mahla / kookosmehu laittoi trendin alulle. Sitten seurasivat vaahterasiirappi ja koivun mahla. Mitä tulee seuraavaksi, kenties männyn pihka tai persikkapuun mahla?

Moringa – Afrikasta ja Aasiasta alun perin tuleva kasvi on varsin monipuolinen. Sillä voi hyvin olla merkitystä jatkuvasti lämpenevässä maailmassa, koska se on hyvin kuivuutta kestävä. Kasvina sillä on positiivisten ravinneominaisuuksien lisäksi mm. vettä puhdistavia ominaisuuksia.

Lähde: Global Food Forums

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter