Usein tekoälyn tulevaisuutta mietittäessä tulee mieleen jonkinlainen robotti, joka palvelee omistajaansa ahkerasti tehden tavallisia arkielämän askareita, toisinaan pysähtyen puhumaan tämän kanssa. Vaikka tämä todennäköisesti vielä tuleekin joskus toteutumaan jossain muodossa, vuoteen 2025 mennessä tuottoisimmat tekoälyn sovellukset eivät ole näin upeita, kertoo tutkimusfirma Tractican ennustus.

‘Kuvan tunnistukselle ja luokittelulle’ odotetaan noin 8 miljardin dollarin liikevaihtoa, seuraavana tulevalle ‘algoritmiselle kauppastrategioiden kehitykselle’ 7,5 miljardin dollarin liikevaihtoa ja sitä seuraavalle ‘tehokkaalle ja skaalautuvalle potilastietojen prosessoinnille’ 7,4 miljardin dollarin liikevaihtoa.

Näiden kolmen suurimman sovellusalueen jälkeen seuraavina tulevat ´ennustava kunnossapito` 4,7 miljardin liikevaihtoennusteella ja yli neljän miljardin pääsee myös ´objektien identifiointi, tunnistus ja luokittelu`.

Vaikka lapsuuden unelmamme saavat vielä odottaa, on tekoälyllä edessään vielä tuottoisia vuosia.

Alla Tractican englanninkielinen listaus kymmenestä merkittävimmästä tekoälyn sovellusalueesta.

Infographic: The Future Of A.I. | Statista

https://www.statista.com/chart/6810/the-future-of-ai/

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter