Yhdysvaltalaiset käyvät vuosi vuodelta aktiivisimmiksi shoppailijoiksi kiitospäivän (Thanksgiving) viikonloppuna. ComScoren mukaan vuonna 2008 Cyber Mondayna verkkokaupan myynti oli yhteensä 355 miljoona. Sen jälkeen verkossa tehtyjen kauppojen määrä on vuosittain kasvanut räjähdysmäisesti. Tänä vuonna verkkomyynnin kokonaisarvo oli jo 2,28 miljardia dollaria.

Black Fridayna ja kiitospäivänä verkossa tehtyjen kauppojen määrä on kasvanut kovalla vauhdilla sekin. Viime vuonna myynti oli “mustana perjantaina” 1,66 miljardia dollaria ja 1,1 miljardia dollaria kiitospäivänä. Vaikka nämä myyntiluvut ovat huomattavasti pienempiä, kuin Cyber Mondayn verkkomyynnin luvut, ne ylittävät silti kirkkaasti normipäivän myyntiluvut.

Alla viime vuosien verkkomyynnin kasvua havainnollistava kuvaaja.

Infographic: Thanksgiving E-Commerce Spending in Perspective | Statista
You will find more statistics at Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter