Kiitospäivää vietetään Yhdysvalloissa yleensä noin kuukautta ennen joulua, marraskuun neljäntenä torstaina. Black Fridayn ajankohta on kiitospäivän jälkeinen perjantai. Ensi vuonna Black Friday on 24. marraskuuta.

Black Friday merkitsee amerikkalaisille eräänlaista ostosloman alkua. Marras-joulukuulle sijoittuvan ostosbuumin aikana Yhdysvalloissa tehdään sekä online-ostoksia, että normi kauppaa kertaluokkaa enemmän kuin muina vuodenaikoina. Se on kuluttajatuotemyynnin kulta-aikaa.

Olisiko sinunkin tuotteesi hyvä olla yhdysvaltalaiskuluttajien saatavilla ensi vuoden lopulla? Jos, niin nyt on aika suunnitella asiaa.

Black Fridayn erityispiirre oli aiemmin se, että kaupanteko aloitettiin vasta myöhään illalla ja se jatkui aikaiseen aamuun. Nykyisin monet kaupat aloittavat Black Friday –alennusmyyntinsä kuitenkin jo kiitospäivän iltana klo 17.

Koska Black Friday on kehittynyt liikevaihdoltaan niin merkittäväksi myyntipäiväksi, se on saanut kylkeensä myös toisen ”ostosloman” alkua määrittävän päivän, Cyber Mondayn. Cyber Monday on ajallisesti Black Fridayta seuraava maanantai. Sen alkuperäinen ominaispiirre oli ”online only” –myynti, mutta nykyisin melkein kaikilla kaupoilla Black Fridayn tarjoukset ovat voimassa myös verkossa.

Jos yrityksesi valmistaa kuluttajatuotteita, vuoden merkittävin myyntipiikki niille USA:ssa on hyvinkin marras-joulukuussa. Kun alat suunnitella Yhdysvaltain markkinoille menoa nyt, ehdit vielä mukavasti ensi vuoden tohinaan mukaan.

Autamme sinua mielellämme ensi askeleissasi ja oikeiden myyntikanavien löytämisessä, kunhan kerrot meille tarpeesi ja toiveesi.

Soita tai meilaa:
Simo.lahtinen@capteeni.com
+1 641.451.1906
tai Suomen toimisto 0400 400 200.

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter