Monille amerikkalaisille täydellisen joulukuusen metsästys on olennainen joulun alun perinne. Homma on usein työläs, mutta kauniisti koristeltua ja hyvältä tuoksuvaa joulukuusta pidetään yleensä vaivan arvoisena.

Toisaalta taas monessa kodissa haetaan joka joulu vanha ja uskollinen muovikuusi kellarista olohuoneeseen.  Polivinyylikloridista tehty “puu” ei todellakaan tuo oikean joulukuusen tunnelmaa saati tuoksua, mutta toisaalta se ei lakastu eikä pudota neulasiaan ympäri taloa. Eikä tekokuusien ystävien tarvitse nähdä joka tammikuussa puun poisheittämisestä koituvaa vaivaa.

Vaikka kalliimpia tekokuusia myydään vuodesta toiseen vähemmän kuin oikeita kuusia, tekokuuset ovat kuluttajille pitkän aikavälin sijoitus. National Christmas Tree Associationin mukaan molemmilla kuusilla oli myyntipiikki vuonna 2013, jolloin myytiin 33 miljoonaa oikeaa ja 14,7 miljoonaa tekokuusta.

Alla olevasta kaavio näyttää myyntimäärät eri vuosina. Kahtena viime vuonna oikeiden kuusten myyntimäärä oli noin 26 miljoonaa ja muovikuusien puolet tästä.

Infographic: Pine & Plastic: Christmas Tree Sales In The U.S. | Statista
You will find more statistics at Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter