Harvard voi kerskua olevansa maailman johtava yliopisto miljardöörien luomisessa. Times Higher Educationin mukaan Harvardissa opiskelleisiin kuuluu tällä hetkellä 35 miljardööriä, joiden yhteenlaskettu omaisuus on 309 miljardia dollaria.

Harvardilla on miljardöörejä lähes kolmesti enemmän kuin toisena tulevalla Columbian yliopistolla.

Bill Gates ja Mark Zuckerberg, kaksi rikkainta Harvardissa opiskellutta miljardööriä ovat molemmat jättäneet opintonsa kesken, kun taas rikkain Harvardista valmistunut on noin 40 miljardia dollaria omistava Michael Bloomberg.

Kuten edellä jo mainittiin, Harvardin jälkeen seuraavana tulee Columbia. Siellä on opiskellut 12 miljardööriä. Heidän yhteenlaskettu omaisuutensa on 171,7 miljardia dollaria. Vaikkei Columbia pystykään kilpailla Harvardin kanssa opiskelijoina olleiden superrikkaiden määrällä, voi Columbia kerskua sillä, että siellä on opiskellut maailman rikkain yliopistosta valmistunut ihminen, nimittäin Warren Buffet. Tämä bisnesnero valmistui Columbiasta talouden maisterintutkinnolla vuonna 1951.

Stanford tulee listalla kolmantena kymmenellä yliopistossa opiskelleella miljardöörillä. Heidän omaisuutensa on yhteensä 149,2 miljardia dollaria. Ensimmäinen listalla oleva ei-amerikkalainen yliopisto on sijalla 12 oleva brittiläinen Oxford. Siellä on opiskellut 4 miljardööriä, joiden omaisuus on yhteensä 28,4 miljardia dollaria.

Alla olevasta kaaviosta selviää kussakin yliopistossa opiskelleiden miljardöörien määrä (sininen palkki) sekä heidän yhteinen varallisuutensa miljardeina dollareina.

Infographic: The Universities Churning Out The Most Billionaires | Statista
You will find more statistics at Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter