Tehokkain tapa nostaa myyntiä B2B-liiketoiminnassa Yhdysvaltojen markkinoilla on ulkoistaa ainakin ensimmäisten myyntitapaamisten sopiminen. Käytännön kokemuksemme osoittaa, että kylmien asiakkaiden tavoittaminen vaatii aina kunnon taustaselvityksen, syntyperäiset amerikkalaissoittajat ja ammattimaisen lähestymissuunnitelman. Kuten moni asiakkaistamme on jo huomannut, asiaa ei voi tehokkaasti hoitaa suomesta käsin eikä suomalaisvoimin.

Alan markkinajohtaja Capteeni Oy on järjestänyt kolmen viime vuoden aikana suomalaisille yrityksille satoja uusasiakastapaamisia. Tapaamisista suuri osa on johtanut jatkotoimiin ja kauppoihin.

Ennen myyntikiertuetta ja soittokampanjaa Capteenin Yhdysvalloissa asuvat asiantuntijat haastattelevat perusteellisesti palvelun tilanneen suomalaisyrityksen. Haastattelussa saadaan lähtötiedot soitettavan osavaltion valintaa varten sekä luodaan pohja tavoiteltavien yritysten profiloinnissa.

Yhdysvalloissa myyntiin liittyvä kommunikaatio on hyvin nopeaa, joten tarvitaan paikalliset B2B:hen erikoistuneet soittajat ja yhdysvaltalainen soittonumero. Monesti ulkomailta tuleviin numeroihin ei vastata ollenkaan.

Juuri toteutetussa uusiasiakkaan hankintaprojektissa Capteeni järjesti suomalaiselle laitevalmistajalle 20 korkealaatuista tapaamista Wisconsinin osavaltioon. Capteenin toteuttamaan kokonaisuuteen kuuluu tässä tapauksessa – kuten yleensäkin – myös tarkka myyntimatkan matkasuunnitelman tekeminen sekä lento-, vuokra-auto- ja hotellivarausten tekeminen. Tällainen Capteenin toteuttama kokonaispaketti säästää helposti asiakkaan myyntijohtajalta yhden kuukauden työn.

Helmikuussa toteutettavaan myyntimatkaan lähtee asiakkaan tueksi mukaan myös Capteenin myynnin asiantuntija, joka tuntee paikalliset olosuhteet, paikalliset sosiaaliset tavat sekä paikallisen liiketoimintakulttuurin. Näin varmistetaan myyntineuvotteluissa onnistuminen ja edesautetaan kauppojen syntymistä.

Tarkoituksena on tehdä kyseisen yrityksen kanssa vuoden aikana joka vuosineljännes vastaava matka ja rakentaa pala kerrallaan koko liittovaltion kattava jälleenmyyntiverkosto. Lopputuloksena yritys tulee saamaan Yhdysvalloista myyntiä enemmän kuin muista vientimaista yhteensä.

Jos myyntimatka Yhdysvaltoihin kiinnostaa, ota yhteyttä:
simo.lahtinen@capteeni.com
tel. +1 641.451.1906
Suomen toimisto, p. 0400 400 200.

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter